Bekijk hier 180+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Bakken Ontbijt Lunch Vegan

Wat kan het soms toch een intens geluksmoment zijn, als je met een recept experimenteert en de uitkomst is fan-tas-tisch. Zo ook met deze wafels. Ik wilde een recept maken voor glutenvrije wafels zonder suiker, dat ook gelijk lactosevrij én veganistisch was. Ik ging puzzelen met een receptje en toen het moment daar was dat ik de beslagmix in het wafelijzer moest doen, dacht ik: ‘neeeee, dit beslag is veel te dik’. Even een kanttekening: ik had nog nooit zelf wafels gemaakt, dus eigenlijk had ik geen idee wat ik deed, maar het lukte toch. En hoe!

Recept

Glutenvrije wafels

Er zitten geen gluten, geraffineerde suikers of dierlijke producten in deze wafels. Wel heel veel smaak!

Gang Ontbijt
Keuken Belgisch
Porties 2 wafels

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 60 gram glutenvrije havermout (of havermoutmeel)
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 grote, rijpe banaan
  • 30 gram kokosolie
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel stevia/suikervervanger
  • 1 flinke theelepel plantaardige melk, bijv. amandelmelk of sojamelk
  • Handje aardbeien of ander vers fruit

Glutenvrije wafels

    1. Als je havermout gebruikt, maal je dit eerst fijn in de keukenmachine.
    2. Voeg het amandelmeel toe aan het havermoutmeel. Prak de banaan en doe deze erbij. Smelt de kokosolie en voeg ook deze toe, samen met de melk, kaneel, bakpoeder en suikervervanger
    3. Laat de keukenmachine dit mengen, ongeveer 1 tot 2 minuutjes.
    4. Laat het wafelijzer opwarmen. Schep dan het mengsel op de platen. Je moet het proberen een beetje te verdelen, bijvoorbeeld met een pannenlikker of je lepel. Doe het wafelijzer dicht en laat ongeveer 5 minuutjes bakken.
    5. Snijd de kroontjes van de aardbeien en serveer met de warme wafels. Garneer nog met wat suikervervangende poedersuiker. Enjoy!

Ik krijg best vaak vragen van mensen hoe ze fruitsuikers in recepten kunnen vervangen, omdat ook fruitsuikers kunnen zorgen voor een stijging in de bloedsuikerspiegel. Niet iedereen kan daar tegen. Bij een compleet koolhydraatarm recept, bijvoorbeeld voor diabetici, kun je de banaan vervangen door een ei en wat extra suikervervanger toevoegen. Je hebt niet veel nodig, dus begin met maximaal een extra theelepel.

Stevia is een natuurlijke suikervervanger zonder calorieën en daardoor goed geschikt voor mensen die koolhydraatarm of suikervrij (moeten) eten, bijvoorbeeld bij diabetes. Ik hoop dat jullie net zo van deze wafels genieten als ik, ze zijn echt fantastisch lekker! 

1