Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Is de pan geëmailleerd? Gebruik Le Creuset Reinigingsmiddel om geëmailleerde pannen te reinigen en weer te laten glanzen!

Koken

Gebruik altijd ovenhandschoenen bij het hanteren van warme voorwerpen. Gebruik ook alleen siliconen, houten of hittebestendige plastic hulpmiddelen. Gebruik GEEN messen of metalen keukengerei, omdat dit sporen en krassen kan achterlaten.

  • Gebruik de braadpan op de kookpit met de meest geschikte afmeting, dit zorgt ervoor dat het eten gelijkmatiger gaart en vermindert het risico op beschadigingen van handgrepen en randen.
  • Koken op gemiddelde of lage temperatuur levert de beste resultaten op, zelfs voor bakken en braden. Als je toch hoog vuur moet gebruiken, verlaag dan de stand zodra de gewenste warmte bereikt is.
  • Til de braadpan van het oppervlak, in plaats van schuiven. Met tillen voorkom je dat de bodem van de braadpan of het oppervlak beschadigd wordt.
  • Na gebruik kan de braadpan in de vaatwasser, maar handafwas wordt aangeraden voor een langere levensduur en mooie uitstraling.

Schoonmaken

Wacht met reinigen tot de braadpan is afgekoeld. Veeg eventueel restjes van de bodem en randen van het product.

  • Bij gebruik van vaatwasser: gebruik enkel huishoudelijk wasproduct (het wordt afgeraden om producten op basis van citroen te gebruiken).
  • Dompel een hete geëmailleerde pan niet onder koud water, want dit kan het email laten barsten of beschadigen.
  • Als er eten is aangekoekt, vul het product dan met warm water en afwasmiddel en laat +/- 20 minuten weken voordat je het op de gebruikelijke manier schoonmaakt.
  • Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of metalen, schurende of stugge reinigingsdoekjes of borstels op het oppervlak.
  • Droog de pan na het wassen goed af en bewaar het op een droge plek.