Meer dan 100.000+ klanten gingen u voor
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Meer dan 100.000+ klanten gingen u voor

Tritan®

Schott Zwiesel GlazenHet Duitse merk Schott Zwiesel wilde de elegantie van kristal combineren met een ongelooflijke breukvastheid. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van Tritan® kristalglas. Dit materiaal beschikt over een aantal bijzondere eigenschappen. Zo kunnen de glazen van Schott Zwiesel zonder problemen in de vaatwasser gereinigd worden. Tritan® kristalglas is uitstekend bestand tegen temperatuurschommelingen. Daarnaast is het krasbestendig, zodat de glazen er vele jaren als nieuw uit blijven zien. Op deze manier zorgt Schott Zwiesel ervoor dat u langer kunt genieten van hun stijlvolle glaswerk.

Wat is Tritan®

Op de vraag ‘wat is Tritan®’ kunnen we helaas geen gedetailleerd antwoord geven. Het materiaal is uniek en Schott Zwiesel wil hun concurrenten uiteraard geen inkijkje geven in hun keuken. Wat wel bekend is, is dat Tritan® door een bijzondere veredeling vele malen sterker is dan gewoon kristal. De samenstelling is van een dermate hoge kwaliteit, dat het officieel kristalglas genoemd mag worden. Doordat Schott Zwiesel bij de productie gebruikmaakt van het lichtmetaal titanium-oxide, ontstaat een materiaal dat de lichtechtheid van kristal combineert met een hoge vaatwasmachinebestendigheid.

Schott Zwiesel Tritan®

Samen met de universiteit Erlangen heeft Schott Zwiesel Tritan® kristalglas ontwikkeld. Na jarenlang intensief onderzoek was men tevreden over het eindresultaat. Door het gebruik van nieuwe grondstoffen en andere productiemethoden is de kelk van de glazen bijzonder breukvast. Dankzij Tritan® Protect, een dubbele beschermingstechnologie, is ook de overgang van de steel naar het glas minder breekbaar. Tritan® heeft een grotere hardheid en een prachtige briljantie. Het is daarnaast kras- en corrosiebestendig. Schott Zwiesel heeft met Tritan® kristalglas duidelijk een uniek en innovatief materiaal ontwikkeld dat is beloond met een patent. Het is daarnaast ECO en ISO gecertificeerd. Dit maakt Tritan® niet alleen praktisch en stijlvol, maar ook milieuvriendelijk.