Braadpannen
Ben je gek op stoofpotjes? Dan is een braadpan onmisbaar in jouw keukenkast! Naast smaakvolle stoofgerechten maak je hier ook de lekkerste sudderlapjes mee. Dankzij de dikke bodem wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en bovendien uitstekend vastgehouden. En dat is precies wat je nodig hebt bij het braden, sudderen en stoven. Groenten zijn trouwens ook prima te bereiden in deze pan. Denk bijvoorbeeld eens aan een heerlijke vegetarische Shakshuka. Geniet van jouw favoriete gerecht met je nieuwe braadpan!
Navigeer eenvoudig naar het gewenste onderwerp:
- Onze braadpannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen
- Braadpannen van vooraanstaande merken
- Welke braadpan past het beste bij jou wensen?
- BK braadpan Fortalit
- Le Creuset braadpan (Ovaal)
- Le Creuset Faitout braadpan
- Sola braadpan Fair Cooking
- Sola gietijzeren braadpan
- Welke braadpan kan in de oven?
- Hoe brand ik mijn braadpan in?
- Wat is het verschil tussen een stoofpan en een braadpan?
- Stoofpannen in verschillende designs
- Braadpan voor iedere warmtebron
- Hoe onderhoud je een gietijzeren braadpan?
- Wat doe je met een braadpan?
- Waar moet je op letten bij het kopen van een braadpan?
- Braadpan kopen
Onze braadpannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen
Wanneer je het hebt over gelijkmatige warmteverdeling, dan is een braadpan van gietijzer ideaal. Dit materiaal is oersterk, gaat ontzettend lang mee en heeft de kwaliteit dat het warmte vasthoudt! Wil je graag een braadpan van gietijzer? Dan kun je kiezen voor een variant met of zonder anti-aanbaklaag. Deze laatste zijn zeker niet minder van kwaliteit, het vergt alleen iets meer voorbereiding. Een gietijzeren pan moet je voor gebruik inbranden. In onze keuzegids staat dit volledig uitgelegd. Naast braadpannen van gietijzer hebben we ook braadpannen van emaille. Deze stoofpannen zijn iets lichter dan een pan van gietijzer en is zeer geschikt voor het rustig en gelijkmatig laten aanbraden van vlees.
Braadpannen van vooraanstaande merken
In ons ruime aanbod vind je braadpannen van allerlei vooraanstaande merken. De meest bekende stoofpannen zijn de pannen van Le Creuset. Deze vind je in veel verschillende vrolijke kleuren, maar ook in diverse vormgevingen. Zo kun je kiezen voor een ronde of ovale vorm. Je vindt bij ons de traditionele braadpannen van Le Creuset die gemaakt zijn van hoogwaardig gietijzer. Maar daarnaast bieden we ook de Faitout-collectie. Deze braadpannen van Le Creuset zijn iets goedkoper dan de traditionele pannen, maar hebben ook zeker nog een hoge kwaliteit. Naast stoofpannen van Le Creuset bieden we ook andere topmerken als BK, Sola, Blackwell, Staub en Cast Iron.
Welke braadpan past het beste bij jou wensen?
Ben je op zoek naar een goede braadpan? Om je een duwtje in de goede richting te geven hebben wij een top 5 gemaakt van onze best verkopende braadpannen. Welke braadpan uiteindelijk het beste is, hangt ook van je persoonlijke wensen en smaak af.
BK braadpan Fortalit
Als je op zoek bent naar een stevige RVS stoofpan met een emaille binnenlaag, dan is de BK braadpan Fortalit zeker een optie voor jou. De pan is relatief goedkoop in de aanschaf en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast is de pan ook geschikt voor inductie koken. Je kunt daarnaast rekenen op een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Le Creuset braadpan (Ovaal)
Wanneer je denkt aan een braadpan, dan denk je aan het merk Le Creuset. Dit zijn de klassieke gietijzeren stoofpannen die beschikbaar zijn in allerlei vrolijke kleuren. Ook zijn deze pannen beschikbaar in verschillende afmetingen. De pan is gemaakt van volledig gietijzer en is voorzien van een dikke bodem, hierdoor wordt de warmte erg goed geleid en vastgehouden. De pan is geschikt voor inductie koken.
Le Creuset Faitout braadpan
De Le Creuset Faitout braadpan is een stoofpan die een stuk goedkoper is dan de traditionele braadpannen van Le Creuset. Dit komt doordat de pan is gemaakt van geëmailleerd gietijzer. Ondanks de goedkopere prijs beschikt de pan over een hoge kwaliteit. Ook is de pan door de gebruikte materialen een stuk lichter dan de traditionele gietijzeren braadpannen. De pan is geschikt voor inductie koken.
Sola braadpan Fair Cooking
De Fair Cooking braadpan van Sola staat erg goed aangeschreven vanwege de lage prijs gecombineerd met de hoge kwaliteit. De pan is gemaakt van gegoten aluminium en beschikt over een anti-aanbaklaag. Dankzij het gegoten aluminium beschikt de pan over een goede warmtegeleiding. Tevens is de pan geschikt voor inductie koken.
Sola gietijzeren braadpan
Wil je graag een budget braadpan die alsnog over een hoge kwaliteit beschikt? Dan kan de Sola gietijzeren braadpan je zeker aangeraden worden. De stoofpan is voorzien van een anti-aanbaklaag en kan worden gebruikt op diverse warmtebronnen. Daarnaast kun je de pan ook in de oven gebruiken. Wanneer je klaar bent met het gebruiken van de pan kun je de pan eenvoudig reinigen in de vaatwasser.
Welke braadpan kan in de oven?
Niet alle braadpannen zijn geschikt om in de oven te gebruiken. Uiteraard hangt dit wel af van het materiaal waarvan de pan is gemaakt. Een aluminium braadpan mag bijvoorbeeld niet in de oven, maar bij een RVS of gietijzeren variant kan dat juist wel weer prima. Heb je een pan met anti-aanbaklaag? Ook dan moet je goed letten op de gebruiksaanwijzing, want sommige merken adviseren toch liever dat je hun braadpan niet in de oven gebruikt.
In sommige recepten wordt erom gevraagd dat je het gerecht afbakt in de oven. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je een stoofpotje maakt en het vlees nog wat gaarder moet worden. Of misschien wil je wel graag een krokant laagje op je groenten. In dat soort gevallen is het dan heel erg fijn als je braadpan ook in de oven gebruikt kan worden!