Cafetière

Filter op:
Toon alleen voorradige producten

Cafetière

De heerlijkste verse koffie maakt u gemakkelijk met een cafetière! Doordat de koffie vers gemalen wordt, kunt u vrijwel direct genieten van koffie met een heerlijke aroma. Koffiezetten met een cafetière, ook wel French Press genoemd, is vrij eenvoudig doordat er geen koffiefilter nodig is zoals bij een koffiezetapparaat. Hierdoor blijven alle smaken van de koffie behouden. Met een cafetière kunt u het beste koffie maken met een grove, medium of fijnere maling. Een eenvoudige manier van heerlijke koffie zetten!

Cafetière gebruiken

Koffiezetten door een cafetière te gebruiken is vrij eenvoudig. Anders dan een percolator bestaat een cafetière uit een glazen kan, metalen zeef en een deksel. In ons assortiment vindt u verschillende cafetières van merken als Bodum, Bialetti, Barista & Co en Alessi. Wanneer u de cafetière gaat gebruiken is het belangrijk is dat deze droog en warm is. Gebruik voor de lekkerste smaak medium maling koffiebonen en bij voorkeur zelf gemalen met bijvoorbeeld een koffiemolen

  1. Doe de benodigde hoeveelheid droge gemalen koffie in de cafetière (vaak 3 theelepels of ca. 12 gram per kop koffie)
  2. Schenk water dat net heeft gekookt over de koffie heen
  3. Vervolgens roert u het geheel voorzichtig goed door
  4. Zet de zuiger met de deksel op de cilinder (nog niet doordrukken!)
  5. Laat de koffie minimaal 4 minuten trekken (iets korter bij een fijne maling à 3 minuten)
  6. Druk langzaam de zuiger naar beneden zodat het gruis van de koffie wordt gescheiden en op de bodem achter blijft
  7. Serveer de koffie direct in een koffiekopje

Let op! Bij het schoonmaken kan de koffiedik blijven plakken aan het zeefje of de randen. Maak daarom deze na gebruik direct goed schoon zodat er geen resten achterblijven en u kunt blijven genieten van de heerlijke koffiesmaak.

Koop uw cafetière voordelig in onze webwinkel en zet in een handomdraai heerlijke verse koffie!