Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Taarten Tarwevrij Suikervrij

Ontdek hoe je een gezonde en heerlijke appel-perentaart kunt maken met dit eenvoudige recept. De taart is suiker- en tarwevrij, waardoor het een geweldige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een gezondere dessertoptie.

Recept

Appel-perentaart

Naast dat het een hele simpele taart is om te maken, is de taart ook lekker zoet door de vulling van appels en peren.

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 10 - 12

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Koeltijd 30 min
Totaal 1 uur 10 min

Ingrediënten

  • 175 gram speltmeel
  • 120 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 100 gram kokosolie
  • 2 eetlepels water
  • Rasp van een halve citroen
  • Snufje zout
  • Voor de vulling
  • 1 ½ potje Puur Moes of Puur Compote van Hak
  • 450 gram peren, in stukjes
  • 2 theelepels citroen
  • 3 ½ eetlepels arrowroot
  • 2 theelepels kaneel

Appel-perentaart

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Doe in een kom speltmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, citroenrasp en snufje zout. Smelt in een apart kommetje de kokosolie.
    3. Doe de gesmolten kokosolie, vanille extract en het water bij het meel en meng. Kneed het deeg goed door tot het een egaal geheel is. Blijft het deeg nog (te) plakkerig? Voeg wat extra speltmeel toe.
    4. Smeer een springvorm van +/- 22 cm goed in met kokosolie en bekleed daarna de vorm met het deeg, ongeveer een halve cm dik.
    5. Bak de bodem in 15-18 minuten gaar.
    6. Doe ondertussen de appelmoes en de stukjes peer met het citroensap en kaneel in een pannetje en breng aan de kook. Laat dit pruttelen tot de stukjes peer zacht zijn.
    7. Mix dan de moes en peer met een staafmixer tot een glad geheel; zorg dat er geen (grote) stukjes peer meer in de vulling zitten. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de arrowroot toe.
    8. Laat de moes nu een half uurtje afkoelen. Vul daarna de taartvorm met de appel-perenvulling en laat de taart in de koelkast opstijven. Decoreer eventueel nog met kaneelpoeder in een leuke vorm.