Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Glutenvrij

Zoals een collega van mij heel mooi omschreef, kun je met een beetje inlevingsvermogen en een goed receptenboek altijd de meest lekkere dingen bakken. Geinspireerd door haar recept voor banaanmuffins, ging ik aan de slag met een eigen variant en tadaaaa: glutenvrije banaanmuffins zonder geraffineerde suiker.

Recept

Banaanmuffins

Precies zoet genoeg en je kan ze gewoon fatsoenlijk uit het vormpje halen. Ik ben erg blij met dit recept. Hopelijk genieten jullie ook van deze glutenvrije banaanmuffins zonder geraffineerde suiker!

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties +/- muffins

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram kokosolie
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 grote (of 3 kleinere) rijpe bananen
  • 1 ei
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel vanille extract

Banaanmuffins

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    2. Doe de volgende droge ingredienten in een grote kom: amandelmeel, boekweitmeel, kaneel, bakpoeder en baking soda.
    3. Prak de bananen.
    4. Smelt de kokosolie en meng hier het ei en de kokosbloesemsuiker doorheen.
    5. Giet dit mengsel bij het meel en voeg daar ook de geprakte bananen aan toe. Meng dit goed samen en voeg het vanille extra toe.
    6. Schep met een lepel het mengsee in muffin vormpjes en bak de muffins in 15-20 minuten mooi goudbruin in de oven.