Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Glutenvrij Suikervrij Zuivelvrij

Recentelijk had ik het genoegen om met Lianne en nog vijf andere bloggers een aantal dagen door te brengen in het prachtige Stavanger, Noorwegen… Ik zat in die periode in mijn ‘whole30’ en ik was blij dat Lianne ook suiker- zuivel- en glutenvrij at want jee, wat is dat lastig als je onderweg bent! 

Recept

Chocolade bananenbrood met bosvruchten

Chocola, rood fruit en banaan... een heerlijke combinatie! Doordat er geen suiker aan dit bananenbrood wordt toegevoegd is het ook nog eens een gezond tussendoortje.

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties 1 cake

Bereidingstijd

Bereidingstijd 35 min
Totaal 50 min

Ingrediënten

  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 30 gr cacaopoeder
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 400 gr gepureerde bananen (ongeveer 4 bananen)
  • 80 ml kokosolie
  • 180 ml kokosmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 75 gr rozijnen
  • handje bevroren of verse frambozen en blauwe bessen

Chocolade bananenbrood met bosvruchten

    1. Verwarm de oven voor op 180C.
    2. Doe de droge ingrediënten (amandelmeel, boekweit, bakpoeder, baking soda, cacao, kaneel) voor de cake in een kom bij elkaar en roer alles goed door, zodat het gemengd is.
    3. Pureer de bananen in een andere grote kom en doe hier de rest van de natte ingrediënten bij. Laat de rozijnen en de vruchten nog even liggen.
    4. Roer alles even stevig door met een garde of lepel tot goed gemengd is.
    5. Doe het bananen mengsel bij de droge ingrediënten en meng weer door. Je hebt nu een stevig deeg mengsel.
    6. Schep de rozijnen en de vruchten er op het laatst doorheen en stort alles in een goed ingevet bakblik of bedek het blik met bakpapier. Ik koos dit keer voor een vierkante vorm, maar een standaard cakeblik kan natuurlijk ook.
    7. Schuif het in de oven en bak de cake voor ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 35 minuten met een houten prikker of de cake gaar is. Komt de prikker er droog uit dan is de cake goed.
    8. Laat afkoelen voor je hem aansnijd.
    9. In de koeling is de cake een aantal dagen goed te houden en wordt alleen maar lekkerder!