Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Vegan Glutenvrij

Fans van chocolade, welke soort chocolade dan ook, weten heus wel dat chocola nu niet het meest geweldige is om te eten wanneer je ook een beetje aan je gezondheid wilt denken. Het hoofdingredient van chocoladepasta die je in de winkel vindt is suiker en daarnaast bevat het vaak palmolie en melk. Als je lactose intolerant bent, zijn er volgens mij wel speciale pasta’s te vinden, maar een echte suikervrije chocolade pasta is zeldzaam. Ik heb er lang naar gezocht, maar mijn conclusie is dat de meeste pasta’s met minder geraffineerde suikers daar alsnog veel te veel van bevatten.

Recept

Chocoladepasta

Eindelijk een gezonde en suikervrije chocoladepasta die je zonder schuldgevoel royaal op je brood kan smeren.

Gang Beleg
Keuken Nederlands
Porties 1 pot

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 75 gram blanke hazelnoten
  • 3 el biologisch cacao poeder
  • 80 gram amandelmelk
  • 30 gram kokosolie
  • 20 druppels stevia
  • Halve theelepel speculaaskruiden

Chocoladepasta

    1. Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine. Voeg dan de amandelmelk en het cacaopoeder toe.
    2. Smelt ondertussen de kokosolie. Voeg de gesmolten kokosolie, 20 stevia druppels (of meer als je liever wat zoeter chocoladepasta wilt) en de speculaaskruiden toe en laat nog even draaien.
    3. Schep de chocoladepasta in een luchtdichte pot. Je kunt de pasta zeker 3-4 dagen in de koelkast bewaren.

Is het dan echt zo lastig om zelf gezonde en suikervrije chocoladepasta te maken, waarvan je de pot ook nog eens zonder schuldgevoel kunt leeglepelen? Nee. Het is niet lastig! Het is zelfs verassend makkelijk en verbazingwekkend lekker. Deze variant heeft niet de mierzoete smaak van de chocopasta’s uit de winkel, maar ik vind dat niet eens lekker. Wel heeft het de echte smaak van cacao en daar is het mij om te doen.

Je kunt chocolade pasta op veel manieren gebruiken. Ik smeer het vaak op mijn rijstwafel of op een geroosterd speltdesem broodje. Daarnaast heb ik een favoriet koekjes recept, de glutenvrije en suikervrije Oreo koekjes, die je nu helemaal zelf kunt maken. Deze dubbel dekker koekjes hebben een laagje chocoladepasta tussen de koekjes en zijn de ultieme feel good cookies op koude winter dagen. Lekkere grote kop thee of soja latte erbij en je kunt met opgetrokken voetjes extra genieten op de bank.