Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Glutenvrij

Dit heerlijke recept staat al een tijdje op mijn to-bake lijstje. Naast dat de clafoutis er prachtig uit ziet, is het ook een heel makkelijk recept en zet je in een paar simpele stappen je clafoutis al in de oven. Ga jij deze glutenvrije en suikervrije Clafoutis met bramen en bosbessen proberen?

Recept

Clafoutis met bramen en bosbessen

Een clafoutis ziet er prachtig uit en is ook nog eens makkelijk te maken. Dit recept is zeker eentje om op je bak lijst te zetten!

Gang Tussendoor
Keuken Frans
Porties 4-6

Bereidingstijd

Bereidingstijd 1 uur
Totaal 1 uur 15 min

Benodigdheden

  • Bakblik van ca. 20×20 cm

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 75 gram amandelmeel
  • 250 ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk)
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 250 gram bramen
  • 50 gram bosbessen

Clafoutis met bramen en bosbessen

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Klop de eieren los, zoals bij een omelet. Meng alvast het afgewogen meel met kokosbloesemsuiker en voeg beetje bij beetje bij de eieren, terwijl je met een garde goed blijft kloppen.
    3. Voeg de amandelmelk, het vanille extract, kaneel en zout toe en roer door.
    4. Vet het bakblik in met kokosolie en leg hierin de bramen en bosbessen. Giet dan het eimengsel over het fruit heen en zet het bakblik in de oven. Bak in 45-60 minuten mooi goudbruin (check af en toe, baktijden kunnen per oven verschillen).
    5. Garneer met wat vers fruit en kokosrasp. Eet smakelijk!