Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
4.8 Trusted Shops 21.947 reviews
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Deze flatbread tosti met pesto, tomaat en mozzarella is een snelle, makkelijke én lekkere warme lunch voor koude dagen. De combinatie van smeuïge kaas, kruidige pesto en frisse tomaat is altijd goed. En het tosti-ijzer zorgt voor die perfecte krokante buitenkant.

Recept

Flatbread tosti met pesto, tomaat & mozzarella

Perfect voor rustige zondag middag, tussen het werken door of gewoon als makkelijke lunch met een Italiaanse twist.

Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 1

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5
Koeltijd 1
Totaal 10

Benodigdheden

  • Tosti-ijzer
  • Mes en snijplank
  • Lepel (voor de pesto)
  • Kwastje of boterhammes (om olijfolie of boter aan te brengen)

Ingrediënten

  • 1 stuk flatbread
  • 2 el groene pesto
  • ½ bol mozzarella, in dunne plakjes
  • ½ tomaat, in dunne plakjes
  • Verse basilicum (optioneel)
  • 1 tl olijfolie of boter om de buitenkant in te smeren
  • Zout en peper naar smaak

Flatbread tosti met pesto, tomaat & mozzarella

    1. Verwarm je tosti-ijzer.
    2. Snijd de mozzarella en tomaat in dunne plakjes.
    3. Besmeer één kant van het flatbread met pesto.
    4. Leg daarover de plakjes tomaat en mozzarella.
    5. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
    6. Voeg eventueel wat verse basilicum toe voor extra smaak.
    7. Klap het flatbread dubbel (of leg er een tweede bovenop als het kleine zijn).
    8. Smeer de buitenkant dun in met olijfolie of boter, dat maakt het mooi goudbruin.
    9. Leg de tosti in het tosti-ijzer.
    10. Bak hem 4–5 minuten, tot de buitenkant knapperig is en de kaas gesmolten.
    11. Haal de tosti eruit, laat hem even afkoelen (1 minuutje).
    12. Snijd in punten of helften.
    13. Genieten maar!