Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Voorgerechten Vis Glutenvrij

Ik mocht een recept kiezen van de blog van Anneke. Dat bleek nog best een opgave, omdat er een heleboel heerlijke dingen waren om uit te kiezen! Al snel kwam ik een prachtige foto tegen van gebakken garnalen met avocado en paprika. De kleuren spraken me erg aan en daarnaast is het een erg ‘puur’ receptje en ik ben nu eenmaal groot fan van zo puur en ‘clean’ mogelijk eten. Mijn keuze was gemaakt: garnalen op een bedje van avocado en paprika.

Recept

Garnalen met avocadomousse en paprika

Garnalen met avocadomousse en paprika is een fris en smaakvol voorgerecht dat perfect is voor een diner met vriendinnen. De rijpe avocado's worden geprakt met citroensap, zout, peper, en gebakken paprikablokjes, en vervolgens gegarneerd met knapperige rucola. Grote garnalen worden kort gebakken met knoflook en olijfolie, en vervolgens mooi op de avocadomousse gepresenteerd. Dit gerecht biedt niet alleen een heerlijke combinatie van smaken, maar ziet er ook prachtig uit op het bord. Perfect voor een snelle, makkelijke en indrukwekkende maaltijd.

Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 15 minuten

Ingrediënten

  • 6 grote garnalen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • handje rucola melange
  • 1 lenteui
  • kwart rood pepertje
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • olijfolie
  • zeezout
  • peper

Hoe maak je garnalen met avocadomousse en paprika?

    1. Snijd de paprika’s in blokjes en bak met een gehakt teentje knoflook  even in een koekenpan.
    2. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en prak dit. Voeg het sap van een halve citroen toe, wat zout en peper en ongeveer de helft van de paprikablokjes.
    3. Verwarm wat olijfolie met een geperst teentje knoflook in de koekenpan en bak de garnalen kort totdat ze mooi roze/lichtbruin worden. Bestrooi nog met wat zout en peper en besprenkel met een beetje citroensap.
    4. Leg een serveerring op een bord en schep hierin het avocadomengsel, druk aan en verwijder de ring voorzichtig. Leg hierop wat rucola en vervolgens de garnalen. Leg er nog wat paprikablokjes omheen en wat rucola ter garnering. Eet smakelijk!

1