Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
4.8 Trusted Shops 21.947 reviews
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Zin in een salade die eruitziet alsof ’ie uit een restaurant komt, maar verrassend makkelijk is om thuis te maken? Deze gegrilde peer salade is perfect als lichte lunch, bijgerecht of indrukwekkend voorgerecht. Romige mascarpone, geroosterde walnoten en zoete peer vormen samen een heerlijke combinatie – en het ziet er ook nog prachtig uit op tafel.

Recept

Gegrilde peer salade met mascarpone & walnoten

Gegrilde peer salade met mascarpone & walnoten

Gang Lunch
Keuken
Porties 2

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15
Totaal 15

Ingrediënten

  • 1 rijpe peer
  • 2 theelepels honing
  • Scheutje olijfolie
  • Rode wijn (naar smaak)
  • Peper
  • Sla melange (bijv. rucola, veldsla of babyspinazie)
  • 2 flinke lepels mascarpone
  • Handje walnoten
  • Granaatappelpitjes
  • Balsamico (crema of azijn)

Bereiden

    De marinade & grill

    1. Meng in een kommetje:
          – Een scheut olijfolie
          – Twee theelepels honing
          – Rode wijn naar smaak (dit trekt lekker in de peer)
          – Een snufje peper (liever te weinig dan te veel)
    2. Snijd de peer doormidden. Laat het steeltje zitten voor een mooie, rustieke presentatie.
    3. Smeer met een lepel het mengsel over de snijkant van de peren.
    4. Leg de peren met de snijkant naar boven in een grillpan. Giet de rest van het mengsel er voorzichtig overheen.
    5. Grill de peren 6 à 7 minuten op middelhoog vuur (inductie of gas), tot ze mooi gegrild zijn maar nog een beetje stevig.

    Het bord opmaken

    1. Verdeel een royale hand sla melange over twee borden.
    2. Leg de warme peerhelften in het midden van de sla, met de gegrilde kant naar boven.
    3. Schep op elke peerhelft een flinke lepel mascarpone.
    4. Strooi de walnoten over het bord, en leg één mooie walnoot bovenop de mascarpone voor extra effect.
    5. Druppel naar smaak wat balsamico over het geheel.
    6. Werk af met een handje granaatappelpitjes voor kleur en frisheid.