Bekijk hier 250+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
recepten Hoofdgerechten

Tonijn is een populaire vissoort, je kunt het rauw eten (bijvoorbeeld als sashimi of door een poke bowl), maar ook een tonijnsteak is heerlijk om te bakken. Dit gerecht waarbij tonijn gecombineerd wordt met quinoa en mango is een lekkere lichte maaltijd. Je marineert de tonijn in thee, dit klinkt misschien een beetje gek, maar wacht maar tot je het hebt geproefd!

Recept

Gegrilde tonijn

met quinoa-mango salade

Gang Hoofdgerecht
Keuken
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Benodigdheden

  • Contactgrill of grillpan
  • Pannetje

Ingrediënten

  • 1 flinke tonijnmoot
  • 150 gr quinoa (ongekookt gewicht)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 mango
  • Handje verse koriander
  • 1 zakje gember-citroen thee
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Gegrilde tonijn

    Hoe maak je de tonijnsteak met quinoa mango salade?

    1. Knip het theezakje open, kruid de tonijn aan beide kanten met de thee en laat daarna 10 minuten staan.
    2. Kook de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking.
    3. Snijd ondertussen de komkommer en mango in stukjes van zo’n 1 centimeter en hak de koriander fijn.
    4. Zodra de quinoa klaar is, meng je de komkommer, mango, koriander (houd een klein beetje over) en een scheutje olijfolie er doorheen en laat je alles 15 minuten intrekken. Maak op smaak met peper en zout.
    5. Zorg dat de grill goed heet is en leg de tonijnmoot erin. Wanneer je hem er maximaal een minuutje in legt, is de binnenkant nog rauw, dit geeft de vis veel smaak. Maar bak hem vooral zoals je hem graag eet, 2-3 minuten kan ook nog goed. Bak hem alleen niet helemaal door: dat komt de smaak niet ten goede.
    6. Zodra de tonijn klaar is, snijd je hem in repen en leg je het bovenop de quinoasalade. Afmaken met wat verse koriander en smullen maar!

Tip!

Haal de tonijnsteak een half uur voor gebruik uit de koelkast, zo kan het op temperatuur komen en gaart de tonijn gelijkmatiger.

1