Recepten
Hoofdgerechten
Vegetarisch
Italiaans
Recept
Geroosterde bietenrisotto met veldsla pesto
Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Een heerlijk hoofdgerecht dat bomvol smaak, vitaminen en vezels zit.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2-3 personen |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Totaal | 30 min |
Ingrediënten
- 600 gr verse rode bieten (tip: neem een dubbele hoeveelheid voor bijvoorbeeld een lekkere lunchsalade)
- 200 gram risottorijst/gierst/ volkoren ronde rijst/ haverkorrels/ amaranth …
- 1 uitje
- 1 teen knoflook
- 0,5- 0,75 liter groentebouillon (afhankelijk van de graansoort die je gebruikt; kijk op de verpakking)
- klein klontje boter (20 gr)
- 2 el olijfolie + extra voor de bieten
- balsamicoazijn
- peper en zout
- Voor de Pesto:
- 5 el olijfolie
- 75 g Grana Padano
- 25 g pijnboom- of zonnebloempitten
- 1 teen knoflook
- 75 g veldsla
- 1 el citroensap