Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Glutenvrij Italiaans Dessert

Weet je wel, die leuke Italiaanse koekjes (biscotti) die je vaak bij de koffie krijgt in restaurants? Oh, dat is toch een van de favoriete items van je vakantie in Italie? Met dit recept maak je thuis heel makkelijk zelf glutenvrije cantuccini en dat deze net zo lekker zijn als in restaurants. 

Recept

Cantuccini

Zelf koekjes maken is altijd lekker. Deze Italiaanse cantuccini's zijn ook zeker een aangename beloning en helemaal niet moeilijk om te maken. Espresso, bolletje vanilleijs, een paar cantuccini's erbij en je hebt een heerlijk dessert!

Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties +/- 20 koekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram rauwe amandelen
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 eieren
  • 40 ml amandelmelk
  • 1 citroen
  • snuf zout

Cantuccini

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Pak 1 ei en splits het eigeel van eiwit. Bewaar het eigeel apart. Klop het eiwit samen met het hele andere ei los.
    3. Weeg het meel af met een keukenweegschaal. Doe het zelfrijzend bakmeel, kokosbloesemsuiker, wijnsteenbakpoeder, baking soda en snuf zout in een mengkom. Rasp de citroen en doe de citroenrasp hier ook bij.
    4. Voeg het ei en de amandelmelk bij het meel en laat ongeveer 1-2 minuten door de keukenmachine mixen (of doe dit met de hand).
    5. Hak de amandelen in grove stukken en voeg deze dan toe aan de meelmix. Kneed voorzichtig tot een deeg.
    6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop van het deeg twee semi platte staven van zo’n 4cm breed.
    7. Bestrijk met het eigeel wat je apart hebt gehouden.
    8. Bak in 20 minuten mooi goudbruin. Laat ze even afkoelen, snijd de staven dan over de breedt in stukjes en plaats de cantuccini dan met de zijkant naar boven weer op de bakplaat. Bak in 8 minuten lekker knapperig.