Recept
Gevuld speculaas
De geur van speculaaskruiden die zich langzaam door je keuken verspreidt, brengt meteen de gezelligheid van het najaar naar boven. Dit gevuld speculaas is niet alleen rijk en vol van smaak, maar ook een heerlijk alternatief voor geraffineerde suikers. Dankzij pure ingrediënten en een zachte amandelvulling geniet je van de vertrouwde smaak van Sinterklaas, maar dan nét wat bewuster.
| Gang | Tussendoor |
|---|---|
| Keuken | Nederlands |
| Porties | ca 10 stukken |
Bereidingstijd
| Bereidingstijd | 35 min |
|---|---|
| Koeltijd | 2 uur |
| Totaal | 2 uur 45 min |
Benodigdheden
- Kommetje
- Aluminiumfolie
- Bakpapier
- Keukenmachine
Ingrediënten
- Voor het amandelspijs:
- 200 gram blanke amandelen
- 175 gram medjool dadels
- sap van een halve citroen
- rasp van een halve citroen
- Voor het speculaas
- 275 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 25 gram amandelmeel
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 150 gram kokosolie
- 25 gram speculaaskruiden
- 1 theelepel vanille extract
- 75 ml amandelmelk
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder