Recept
Gevulde courgettes
Gevulde courgettes zijn een gezonde en koolhydraatarme maaltijd, ideaal als vegetarisch hoofdgerecht. De courgettebootjes worden gevuld met een mengsel van gebakken ui, knoflook, courgettevruchtvlees en broccoli- of bloemkoolrijst, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. De gevulde courgettes worden afgetopt met zongedroogde tomaatjes en gesmolten mozzarella en gebakken tot goudbruin in de oven. Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
| Gang | Hoofdgerecht |
|---|---|
| Keuken | Italiaans |
| Porties | 4 personen |
Bereidingstijd
| Bereidingstijd | 25 min |
|---|---|
| Oventijd | 25 min |
| Totaal | 50 minuten |
Benodigdheden
- Hapjespan
- Snijplank
- Keukenmes
- Ovenschaal
- Dinerborden
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 400 gram broccoli of bloemkoolrijst
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 bol mozzarella
- 8 zongedroogde tomaten
- Italiaanse kruiden naar smaak
- Zout en peper naar smaak
- Bakplaat met bakpapier of een bakmat