Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Voorgerechten Kerst Vegetarisch

Kijk je ook altijd zo uit naar Kerst? Bij ons draait Kerst al sinds ik klein ben om gezellig samen zijn met de familie, bij wie niet eigenlijk? Maar het draait ook vooral om het heerlijke eten. Mijn moeder is een fantastische kok en vaak slooft ze zich met Kerst enorm uit en verschijnt er een prachtig 5-gangendiner ten tonele. De laatste jaren kiezen we echter steeds vaker voor een soort “potluck” kerstdiner, waarbij iedereen één gang meeneemt. Vele handen maken licht werk en ieder heeft zijn eigen stijl van koken. Een fijne optie om te serveren is dit heerlijke en simpele Kerst voorgerecht: gevulde paddestoelen uit de oven.

Recept

Gevulde paddestoelen

Dit originele voorgerechtje is niet alleen super lekker, ook is het erg makkelijk om te maken! Ook is het vegetarisch en glutenvrij.

Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 400 gram grote champignons
  • 150 gram paddestoelen melange met beukenzwam, oesterzwam en cantharel
  • ½ pakje Boursin sjalot en bieslook
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout naar smaak

Gevulde paddestoelen

    1. Verwarm de oven op 200 graden.
    2. Maak met een papiertje de grote champignons schoon. Haal dan voorzichtig de steeltjes uit de champignons en leg de steeltjes opzij (niet weggooien!).
    3. Snijd de steeltjes in kleine stukjes en doe hetzelfde met de paddenstoelen melange. Houd eventueel een paar paddenstoelen achter de hand ter decoratie. Snijd ook de knoflook en sjalotjes fijn.
    4. Doe wat olie in de koekenpan en fruit hierin de sjalotjes aan met knoflook. Doe er dan de fijngesneden steeltjes en de paddenstoelen melange bij en laat een aantal minuten op middel tot hoog vuur bakken. Doe er de tijm bij en peper en zout naar smaak.
    5. Wanneer de paddenstoelen mooi bruin gebakken zijn, zet je het vuur laag. Doe er dan de helft van 1 pakje Boursin bij en roer door tot de Boursin en paddenstoelen goed gemengd zijn. Haal van het vuur en doe even op een bord.
    6. Doe wat nieuwe olie in de pan en leg alle grote champignons (nu zonder steeltjes dus) in de pan. Laat een paar minuutjes bakken en draai om. Doe hetzelfde aan de andere kant.
    7. Leg dan de grote champignons in een ovenschaal en vul de champignons met behulp van een theelepeltje met het Boursin en paddenstoelen mengsel. Garneer met wat verse tijm en eventueel de paddenstoelen die je aan de kant had gelegd.
    8. Bak in zo’n 15 minuten gaar in de oven. Serveer met wat glutenvrij (stok)brood of bijv. glutenvrije toastjes en de overige Boursin.

1