Recept
Mexicaanse chili con carne
Mexicaans genieten! Van intense smaken.
| Gang | Hoofdgerecht |
|---|---|
| Keuken | Mexicaans |
| Porties | 4 porties |
Bereidingstijd
| Bereidingstijd | 15 min |
|---|---|
| Opstijven min. | 30 min |
| Totaal | 45 min |
Benodigdheden
- Grote hapjespan of braadpan
Ingrediënten
- 3 uien
- 1 rode- of chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 gele paprika
- 2 el. tomatenpuree
- 400 gr. pruimtomaten uit blik
- 400 gr. chilibonen
- 100 ml. rode wijn
- 400 gr runder gehakt
- Olijfolie
- 2 tl. gemalen komijn
- 1 tl. cayennepeper (of een heel klein beetje chiliflakes)
- Snufje piment
- Handvol verse peterselie, koriander en oregano
- Groene tabasco
- Peper & zout uit de molen