Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Mexicaans

Maak het bekende Mexicaanse gerecht chili con carne. Het is een goed gevulde chili boordevol verse groenten! Dit recept is snel, makkelijk en erg geschikt om een grote pan van te maken. Dit gerecht combineert heel goed met guacamole en pitabrood, tortilla's of rijst.

Recept

Mexicaanse chili con carne

Mexicaans genieten! Van intense smaken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Opstijven min. 30 min
Totaal 45 min

Benodigdheden

  • Grote hapjespan of braadpan

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 1 rode- of chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 2 el. tomatenpuree
  • 400 gr. pruimtomaten uit blik
  • 400 gr. chilibonen
  • 100 ml. rode wijn
  • 400 gr runder gehakt
  • Olijfolie
  • 2 tl. gemalen komijn
  • 1 tl. cayennepeper (of een heel klein beetje chiliflakes)
  • Snufje piment
  • Handvol verse peterselie, koriander en oregano
  • Groene tabasco
  • Peper & zout uit de molen

Mexicaanse chili con carne

    1. Snijd de ui, peper en knoflook fijn. De courgette, aubergine, paprika en tomaten uit blik snijd je in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm (de tomaten mogen wat grover).
    2. Verhit olijfolie in de pan en fruit de ui aan tot deze een beetje kleur krijgt. Nu doe je de knoflook, peper, komijn, cayennepeper en piment erbij en roer je alles door.
    3. Voeg het runder gehakt toe en bak het licht bruin. 
    4. Voegt nu de gesneden groenten toe en roer het goed door, zodat alle kruiden verdeeld zijn. De tomatenpuree, tomaten uit blik het sap, chilibonen, rode wijn en alle verse kruiden gaan er nu bij. Schenk er 200 ml water bij en voeg wat peper en zout toe.
    5. Het is al bijna klaar! Je laat het gerecht zo’n 30 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn en de saus wat ingedikt is. Even proeven en eventueel nog wat kruiden of tabasco toevoegen. Dit natuurlijk naar je eigen smaak. 

Tips!

  • Pas de hoeveelheid pepers, kruiden en tabasco aan naar jouw wens.
  • Dit is chili con carne, wanneer je de 400 gram rundergehakt laat vervallen maak je een heerlijke chili sin carne.