Bekijk hier 180+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Hoofdgerechten Glutenvrij

Gezonde pannenkoeken met kikkererwtenmeel. Niet iedereen is bekend met kikkererwten en al helemaal niet met kikkererwtenmeel. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het in de Nederlandse keuken niet zo veel wordt gebruikt. Jammer, want kikkererwten zijn erg gezond en makkelijk in veel recepten te gebruiken. 

Recept

Pannenkoeken met kikkererwtenmeel

Deze pannenkoeken met kikkererwtenmeel zijn een hartige en gezonde optie, rijk aan eiwitten en vezels. Kikkererwtenmeel wordt gemengd met water en zout voor het pannenkoekenbeslag, terwijl de vulling bestaat uit knapperig gebakken kipfilet, spinazie, olijven, avocado, pijnboompitten, en kruiden zoals komijnzaad en knoflook. De pannenkoekjes worden in de pan gebakken tot ze goudbruin zijn en daarna geserveerd op een bedje van verse spinazie met avocado. Een voedzame maaltijd die binnen 30 minuten klaar is!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties Voor 2 grote (of 3 kleine) pannenkoeken

Bereidingstijd

Bereidingstijd 6 min
Totaal 26 minuten

Ingrediënten

  • 110 gram kikkererwtenmeel
  • 200 ml water
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zuiveringszout
  • Verse spinazie
  • 100 gram kipfilet
  • 15 knoflookolijven
  • 10 gram pijnboompitten
  • halve avocado
  • 2 knoflook tenen
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel komijnzaad

Hoe maak je pannenkoeken met kikkererwtenmeel?

    1. Doe het kikkererwtenmeel, zuiveringszout en het gewone zout in een mengkom. Meng hier beetje bij beetje het water bij en meng het geheel tot een egale mix.
    2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en snipper het sjalotje fijn. Pers de knoflooktenen in een pan met wat olijfolie en doe daar het sjalotje en de kipfilet bij. Kruid met wat peper, paprikapoeder en zout. Bak de kipfilet licht goudbruin.
    3. Als de kipfilet gaar is, haal dan de helft even uit de pan en doe op een los bordje. De helft van de kip ligt nu dus in de pan.
    4. Giet met een soeplepel wat van het kikkererwten mengsel in de pan (middelhoog vuur). Druk halve olijfjes in de pannenkoek, samen met de helft van pijnboompitjes en een halve theelepel komijnzaad. Draai na ongeveer 3 minuten de pannenkoek om, als deze mooi goudbruin is.
    5. Als de pannenkoek is omgedraaid kun je ook vast wat van de spinazie op de pannenkoek leggen. Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes en maak op een bord een bedje van spinazie, de overige stukjes kip en avocado.
    6. Als de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin is (3 minuten per kant), schep ‘m dan op het spinaziebedje en garneer eventueel met wat spinazie.

1