Recept
Pompoencake
Pompoen is ontzettend divers en makkelijk te combineren. Deze pompoencake is dan ook heerlijk als tussendoortje bij de thee, maar past ook goed als afsluiter van een diner.
| Gang | Tussendoor |
|---|---|
| Keuken | Nederlands |
| Porties | 12 - 14 plakken |
Bereidingstijd
| Bereidingstijd | 45 min |
|---|---|
| Totaal | 1 uur 15 min |
Ingrediënten
- 250 gram pompoenpuree
- 200 gram glutenvrij meel (bijv. boekweit en zelfrijzend bakmeel)
- 3 eieren
- 50 gram honing
- 40 gram rozijnen
- 40 gram pecannoten
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- snuf zout