Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Glutenvrij Vegetarisch Soepen Hoofdgerecht

Ben je op zoek naar een soepje met flink wat vitaminen, om je lichaam een boost te geven? Deze pompoensoep met bonen is heel voedzaam en vullend, maar bovenal ontzettend lekker. Je kunt een standaard flespompoen gebruiken, of gewoon een bolpompoen. Het maakt niet zo heel veel uit en niet alle supermarkten hebben veel keuze in verschillende typen pompoen. Hoe dan ook wordt het een heerlijke soep!

Recept

Pompoensoep met bonen

Deze pompoensoep met bonen is een voedzame, vullende soep met een Aziatische twist. De zachte pompoen wordt gecombineerd met bruine bonen en op smaak gebracht met knoflook, paprikapoeder, gember, komijn en een vleugje cayennepeper. Na het pureren van de soep voeg je plantaardige kookroom toe voor een romige textuur. Perfect als voedzaam voorgerecht of hoofdgerecht, en heerlijk verwarmend voor koude dagen!

Gang Voorgerecht, hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties Voor ongeveer 2 liter soep

Bereidingstijd

Bereidingstijd 45 min
Totaal 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote pompoen (1kg)
  • 200 gram bruine bonen (gekookt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter bouillon
  • scheutje plantaardige kookroom
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (of stukje geraspte gember)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • flinke snuf cayennepeper

Hoe maak je pompoensoep met bonen ?

    1. Snijd de pompoen in blokjes. Je kunt de schil laten zitten. Pers de knoflook fijn in een knoflookpers en doe dit met wat olijfolie in een flinke soeppan.
    2. Fruit de knoflookstukjes en voeg dan de pompoen toe. Doe de deksel op de pan en laat dit op het vuur ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep de pompoen zo nu en dan om.
    3. Als de pompoen mooi zacht is na 10 minuten, voeg je 1,5 liter bouillon toe (of voeg water toe, laat dit koken en voeg dan bouillonblokjes toe). Voeg de uitgelekte bonen toe. Laat weer 10 minuten zachtjes pruttelen.
    4. Pureer dan de soep met een staafmixer of doe de soep in een blender. Wees voorzichtig! Doe hierna de soep weer in de pan en voeg de kruiden toe. Laat op laag vuur nog een paar minuten borrelen en voeg als laatste de plantaardige kookroom toe.
    5. Eet smakelijk!

1