Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Lunch Vis Glutenvrij Hoofdgerechten

Als het buiten warm is, is het makkelijk om een snelle maaltijd op tafel te zetten. Of om een snelle maaltijd klaar te maken die je dan fijn mee kunt nemen. Bijvoorbeeld naar het park of naar het strand. Deze salade met makreel, komkommer en avocado is in een handomdraai klaar en dan hou je nog lekker veel tijd over om van het weer te genieten. Stop ‘m in een bakje en neem mee!

Recept

Salade met makreel, komkommer en avocado

De salade met makreel, komkommer en avocado is een frisse en snelle maaltijd, perfect voor lunch of diner. Gerookte makreel wordt gecombineerd met avocado, komkommer, paprika en verse spinazie of veldsla. Een eenvoudige dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout maakt het gerecht af, en de muntblaadjes geven een extra frisse touch.

Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Grieks
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 minuten

Benodigdheden

  • Slakom
  • Slabestek
  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Diepe borden

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte makreel
  • 1 avocado
  • 100 / 150 gram spinazie of veldsla
  • halve komkommer
  • 1 rode paprika
  • paar blaadjes munt
  • olijfolie
  • peper en zout
  • citroensap

Hoe maak je een salade met makreel, komkommer en avocado?

    1. Snijd of scheur de gerookte makreel in stukjes. Snijd de avocado en paprika in blokjes, de komkommer in halve plakjes.
    2. Doe de veldsla of spinazie in een grote kom, decoreer met de makreel, avocado, paprika en komkommer. Scheur er een paar blaadjes munt doorheen.
    3. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, zout en peper naar smaak. Garneer eventueel met een takje munt

1