Recept
Salade van gerookte makreel met appel en venkel
Deze salade is briny, knapperig en vol verse smaken met een Nordische twist, perfect voor een lichte lunch of een gezonde avondmaaltijd.
| Gang | lunch |
|---|---|
| Keuken | n.v.t. |
| Porties | 2 |
Bereidingstijd
| Bereidingstijd | 15 |
|---|---|
| Oventijd | 0 |
| Opstijven min. | 0 |
| Koeltijd | 5 |
| Totaal | 30 |
Benodigdheden
- mandoline
- scherp mes
- kom
- grote schaal
Ingrediënten
- 200 g gerookte makreel
- in stukken verdeeld
- 1 venkelknol
- dun gesneden
- 1 groene appel
- in dunne plakjes gesneden
- 1 citroen
- rasp van de schil
- 100 g Griekse yoghurt (ongesuikerd voor een lichtere variant)
- 15 g verse dille
- fijngesneden
- 200 g gemengde sla (zoals rucola
- spinazie en veldsla)
- 1 eetlepel olijfolie (voor de dressing)
- Zout en peper naar smaak (gebruik spaarzaam voor een laag-zout versie)