Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Hoofdgerechten Vegetarisch

Eén van mijn favoriete gerechten om te maken én te eten is toch wel pasta. Ik zie het echt als een comfort food; wanneer ik na een zware of lange dag een lekkere pasta voor mezelf klaar maak, kan ik weer helemaal opfleuren! Dit spaghetti met spinazie recept zag ik laatst in een tijdschrift staan en ik kon niet wachten om er mijn eigen draai aan te geven! De romige spinazie en courgette saus is heerlijk, en maakt dit gerecht een origineel alternatief op de klassieke bolognese saus.

Recept

Spaghetti met spinazie en courgette saus

Spaghetti met spinazie en courgette saus is een romig en smaakvol Italiaans gerecht, perfect voor een snelle maaltijd. De saus wordt gemaakt van geroerbakte courgette, spinazie en ui, gepureerd met bouillon en kookroom, en op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Voeg vegetarisch gehakt en cherrytomaatjes toe voor extra bite, en serveer de saus over spaghetti met geraspte kaas voor een heerlijk en veelzijdig diner.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 25 minuten

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Kookpan
  • Pastaborden
  • Grote hapjespan of wok

Ingrediënten

  • 1 scheut olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram verse gewassen spinazie
  • 300 gram gehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 250 ml water
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram geraspte kaas naar smaak
  • italiaanse kruiden naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je spaghetti met spinazie en courgette saus?

    1. Snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes. Roerbak dit samen ongeveer 5 minuten in een grote hapjespan of wokpan. Voeg daarna de verse spinazie beetje bij beetje toe, en bak dit mee tot het geslonken is. Voeg 250 ml water en het groentebouillonblokje toe en roer dit goed door elkaar. Laat dit samen ongeveer 10 minuten koken op laag vuur.
    2. Kook ondertussen de spaghetti (of pasta naar keuze) volgens de instructies op de verpakking.
    3. Bak in een aparte koekenpan de (vegetarische) gehakt rul.
    4. Zet na 10 minuten het vuur uit van de hapjespan of wok, en pureer de groenten met een staafmixer tot een romige saus.
    5. Zet de pan met saus weer op het vuur en voeg de kookroom toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak toe. Roer daarna de gehakt er doorheen.
    6. Snijd tot slot de cherrytomaatjes in helften of kwarten en schep dit langzaam door de saus heen.
    7. Schep de spaghetti op borden of diepe kommen. Serveer de spinazie en courgette saus eroverheen en maak het af met geraspte kaas naar smaak. Eet smakelijk!

1