Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
4.8 Trusted Shops 21.947 reviews
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Dit recept voor pittige chorizo pasta met spinazie en zongedroogde tomaten is een echte aanrader – hij is makkelijk te maken vol smaak en geeft een leuke Mediterraanse twist aan je avond.

Recept

Pikante chorizo pasta met spinazie en zongedroogde tomaten

Snelle, pittige pasta met chorizo, spinazie en zongedroogde tomaten voor een doordeweekse maaltijd met een Mediterraans tintje.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Porties 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15
Oventijd 0
Opstijven min. 0
Koeltijd 5
Totaal 30

Benodigdheden

  • koekenpan
  • grote pan

Ingrediënten

  • 200 g chorizo
  • in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • fijngesneden
  • 1 rode chilipeper
  • zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • fijngehakt
  • 300 g penne pasta
  • 2 eetlepels olijfolie (als de chorizo niet genoeg vet afgeeft)
  • 100 ml pastawater (bewaar dit tijdens het koken)
  • 10 g verse basilicumblaadjes
  • grof gehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak

Bereiden

    Hoi allemaal, ik ben Margriet van Cookinglife en ik hou ervan om snelle gezonde maaltijden te delen die je gezin blij maken. Dit recept voor pittige chorizo pasta met spinazie en zongedroogde tomaten is een echte aanrader – hij is makkelijk te maken vol smaak en geeft een leuke Mediterraanse twist aan je avond.

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 200 g chorizo, in plakjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
    • 200 g verse spinazie
    • 100 g zongedroogde tomaten, fijngehakt
    • 300 g penne pasta
    • 2 eetlepels olijfolie (als de chorizo niet genoeg vet afgeeft)
    • 100 ml pastawater (bewaar dit tijdens het koken)
    • 10 g verse basilicumblaadjes, grof gehakt
    • Sap van 1 citroen
    • Zout en peper naar smaak (gebruik er niet teveel voor een gezondere optie)

    Instructies:

    1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en gooi de plakjes chorizo erin. Bak ze 3-4 minuten tot ze knapperig zijn en het vet eruit loopt, haal ze dan uit de pan en zet apart maar laat dat vet zitten.
    2. Doe de fijngesneden knoflook en rode chilipeper in de pan bij het vet. Smoor ze zachtjes 1-2 minuten, tot de knoflook lekker geurig is zonder dat ie bruin wordt.
    3. Roer de verse spinazie erdoor en bak tot het slinkt, zo'n 2-3 minuten. Voeg dan de fijngehakte zongedroogde tomaten toe en meng alles goed.
    4. Kook intussen de penne pasta in een grote pan met kokend water zoals op de verpakking staat, tot al dente (ongeveer 10-12 minuten). Bewaar 100 ml van het water voordat je afgiet.
    5. Voeg de afgegoten pasta bij de spinazie en tomaten in de pan. Giet een scheutje pastawater erbij roer alles door elkaar en voeg de chorizo toe.
    6. Haal de pan van het vuur en roer de verse basilicum en citroensap erdoor voor een frisse boost. Proef even en kruid met een beetje zout en peper als het nodig is.
    7. Serveer het meteen op borden, en misschien een extra scheutje citroensap voor nog meer frisheid.

    Tips en variaties van mij, Margriet – voor jouw keukenavontuur!

    Dit is al een topper maar je kunt het makkelijk aanpassen. Voor een glutenvrije versie gebruik je gewoon glutenvrije pasta – het smaakt net zo goed en blijft supersnel. Wil je het gezonder maken met minder zout? Kies voor chorizo met minder zout of sla extra zout over, en laat de natuurlijke smaken het werk doen. Voeg gerust extra groenten zoals cherrytomaten toe voor meer kleur of maak het vegan met plantaardige worstjes. Geniet ervan, want bij mij gaat het om snelle gezonde maaltijden met een dosis warmte!