Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Thais

Met dit simpele recept zet je zo een heerlijke Thaise maaltijd op tafel. Je kunt de biefstukreepjes al van tevoren marineren. Zo hoef je deze alleen nog maar samen met de groenten te bakken, en de noedels te koken. Ideaal voor op een doordeweekse avond!

Recept

Thaise biefstukreepjes

Thaise biefstukreepjes met wokgroenten en noedels is een smaakvol gerecht dat binnen 25 minuten op tafel staat. Malse biefstukreepjes worden gemarineerd in een mix van gember, citroengras, knoflook, sambal en sojasaus, en vervolgens kort gebakken voor een rosé binnenkant. De wokgroenten, zoals broccoli, paksoi, taugé en paddenstoelen, worden knapperig geroerbakt en op smaak gebracht met een saus van sojasaus, gembersiroop en sesamolie. Het geheel wordt geserveerd met chow mein noedels, rode peper, koriander en limoen voor een frisse en pittige touch.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 minuten

Benodigdheden

  • Hakmolen
  • Wok
  • Pan

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • 1 paksoi
  • 1 kleine broccoli
  • 150 g taugé
  • 75 g shii-take
  • 75 g oesterzwammen
  • 1/2 rode peper
  • handje verse koriander
  • 3 el sojasaus
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • wokolie
  • 1 teen knoflook
  • halve verpakking chow mein noedels
  • 1/2 limoen
  • Voor de marinade:
  • 2 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 el sambal oelek
  • 1 citroen
  • 1 el kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
  • 1 el sesamolie
  • 3 el sojasaus

Hoe maak je de Thaise biefstukreepjes met wokgroenten en noedels?

    1. Allereerst maken we de marinade voor de biefstuk. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd ook de wortelaanzet eraf. Snijd nu in een paar grove stukken. Schil de gember en pel de knoflook, en doe dit samen met het citroengras in de hakmolen. Goed laten draaien tot er een puree ontstaat. Nu gaan de rasp van de citroen, sambal en suiker erbij. Tot slot voeg je de sesamolie, sojasaus en 2 el citroensap toe en laat je de hakmolen nog even kort draaien.
    2. Snijd de biefstuk in repen en leg ze minimaal een halfuur in de marinade. Als je langer dan een halfuur marineert kan je het in de koelkast zetten, maar zorg dat het er 30 minuten voor het bakken uit is. Snijd ondertussen alle groenten grof.
    3. Wanneer het vlees gemarineerd is bak je het kort in de wok (dat is lekker, dan is de binnenkant nog rosé). Schep het vlees uit de pan en leg het apart. Gebruik dezelfde pan en fruit hierin de knoflook aan. Nu gaat de broccoli in de pan en die roerbak je zo’n 4 minuten. Vervolgens gaan ook de paksoi, taugé en paddenstoelen erbij.
    4. Meng in een kommetje de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en voeg dit toe aan de groenten in de wok. Roerbak alles nog even kort, en zorg dat de groenten lekker knapperig blijven (dus niet te lang bakken!). Ondertussen kook je de noedels volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd de rode peper in ringetjes en de limoen in partjes. Schep de groenten op de borden, leg de biefstuk er bovenop en maak af met wat verse rode peper, partjes limoen en koriander – die je afscheurt. Eet smakelijk!