Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Ovenschotels Vegetarisch

Dit is weer eens een nieuwe combinatie! Wat herfstachtige groente met een frisse touch door citroen en rozemarijn toe te voegen, en voor extra smaak een teen knoflook.

Recept

Zoete aardappel & bloemkool uit de oven

Zoete aardappel en bloemkool uit de oven met knoflook en rozemarijn is een simpel en smaakvol gerecht. De in blokjes gesneden zoete aardappel, bloemkoolroosjes en rode ui worden gemengd met een marinade van olijfolie, citroensap, knoflook en rozemarijn. Na 25 minuten in de oven ontstaat een heerlijke, geroosterde maaltijd met een frisse en kruidige smaak.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 25 minuten
Totaal 40 minuten

Benodigdheden

  • Bakmat
  • Citruspers
  • Pepermolen
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappel
  • 1 bloemkool
  • 2 rode ui
  • 2 teen knoflook
  • 2 takje rozemarijn
  • Sap van 1 citroen
  • 8 el olijfolie
  • Peper & zout uit de molen

Hoe maak je bloemkool met zoete aardappel?

    1. Verwarm de oven voor op 180C.
    2. Maak de zoete aardappels goed schoon en snijd ze in blokjes.
    3. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de rode uien in 8 stukken.
    4. Meng de olijfolie in een schaaltje met de uitgeperste knoflook, citroensap en fijngehakte rozemarijn.
    5. Verdeel de zoete aardappel, bloemkool en ui over de bakplaat en hussel hier het olie/rozemarijnmengsel doorheen.
    6. Zet de bakplaat zo’n 25 minuten in de oven (tussen de 20 en 30 minuten, houd het in de gaten om te checken of de zoete aardappel al gaar is).
    7. Schep alles tussendoor minimaal 1 keer om.

1