Recepten
Ovenschotels
Vegetarisch
Recept
Zoete aardappel & bloemkool uit de oven
Zoete aardappel en bloemkool uit de oven met knoflook en rozemarijn is een simpel en smaakvol gerecht. De in blokjes gesneden zoete aardappel, bloemkoolroosjes en rode ui worden gemengd met een marinade van olijfolie, citroensap, knoflook en rozemarijn. Na 25 minuten in de oven ontstaat een heerlijke, geroosterde maaltijd met een frisse en kruidige smaak.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 4 personen |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 15 minuten |
---|---|
Oventijd | 25 minuten |
Totaal | 40 minuten |
Benodigdheden
- Bakmat
- Citruspers
- Pepermolen
- Snijplank
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappel
- 1 bloemkool
- 2 rode ui
- 2 teen knoflook
- 2 takje rozemarijn
- Sap van 1 citroen
- 8 el olijfolie
- Peper & zout uit de molen