Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel

Schoonmaken

Schoonmaken

Veeg de pan na het koken schoon met een vel keukenpapier. Door een ingebrande pan na het koken steeds af te wassen met water en zeep, wordt de olie verwijderd en moet je dan pan opnieuw inbranden. De olie die in de pan blijft zitten is bedoeld om te voorkomen dat het eten aanbakt. Je hoeft dus geen zeep en water te gebruiken, tot dat je pan te vies wordt om te gebruiken.

Goed schoonmaken

Maak een vieze pan schoon met water en zeep. Je ingebrande pan zal uiteindelijk vies worden en vol met etensresten zitten. Het is dan tijd om de pan schoon te maken, doe dit met warm water en een niet-schurend hulpmiddel als een zachte spons of vaatdoek. Was de pan af, wanneer hij koud aanvoelt. Veeg je pan na het afwassen direct droog met een vel keukenpapier. Zo zullen er geen vlekken in de pan komen.

Grondig schoonmaken

Verwijder hardnekkige, aangekoekte etensresten door 5 minuten water in de pan te koken. Als er nog resten in de pan zitten, doe dan afwasmiddel in de pan en bedek de resten met water. Zet de pan op het fornuis met hoog vuur. Laat het mengsel in de pan 5 minuten koken en gooi het hete water er dan uit. Je zou de laatste resten nu zo weg moeten schrobben. Na deze schoonmaak dient de koekenpan wel weer opnieuw te worden ingebrand.

Schoonmaken

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Warmt snel op, ideaal om steaks scherp dicht te schroeien
  • Natuurlijke antiaanbaklaag, dus geen gevaarlijke stoffen
  • Geen kwetsbare antiaanbaklaag

Nadelen

  • Snellere kans op aanbakken bij niet goed gebruik
  • Kan niet tegen direct contact met zout 
  • Minder geschikt voor eiwitrijke ingrediënten