Welkom!
Klantenservice
Meer dan 100.000+ klanten gingen je voor
Gratis verzending boven de € 99,-
Eenvoudig retour 14 dagen bedenktijd

Asperges au gratin

Ingrediënten:

  • 1 kilogram asperges
  • 2 deciliter aspergenat
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 eierdooier
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 2 decliliter slagroom
  • zout
  • 3 hardgekookte eieren

Bereidingswijze:
Schil de asperges met een asperge schiller net boven het kopje van boven naar beneden en verwijder vervolgens de onderkant tot ongeveer 2 centimeter waardoor het taaie en harde deel verloren gaat. Zet de asperges in een aspergepan met kokend water. Voeg er zout aan toe en laat het 25 minuten koken. Doe de boter in een pan en laat het smelten, voeg er vervolgens bloem bij en roer het goed tot het een stevige massa wordt. Voeg een klein beetje aspergenat aan het geheel toe. Voeg de eidooier samen met de room toe en voeg er 2/3 van de geraspte kaas doorheen.
Vervolgens kunt u de gekookte eieren in plakjes snijden, leg in een ovenschotel de gekookte ei en de asperges om de beurt in laagjes op elkaar. Als u klaar bent met het neerleggen van de asperges en de plakjes eieren kunt u de laatste laag eroverheen. Het is belangrijk dat de laatste laag uit saus bestaat. Strooi de over gebleven kaas over de schotel heen en zet de schotel in de warme oven gedurende 20 minuten.