Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Schil de asperges met een aspergeschiller net boven de kop van boven naar beneden. Snijd de onderkant van de asperge tot 2 centimeter af. Dit lijkt zonde maar het onderste gedeelte van de asperge is vaak minder lekker. Kook de aspergeschil in een asperge pan gedurende 20 minuten. Was de peterselie en hak het vervolgens fijn. Boen ondertussen de krieltjes schoon en kook ze vervolgens ongeveer 10 minuten in een pan met water.
Giet de krieltjes af en halveer ze. Vervolgens bakt u de krieltjes wat met fijngesneden knoflook, rozemarijn en tijm gaar. Ondertussen kookt u de asperges in het kookvocht van de aspergeschillen in 15 minuten gaar. Stop een klontje roomboter in een pan en laat het samen smelten met een snufje zout.
Rol de asperges per drie in de plakjes ham en doe hier een klein beetje peterselie over. Hier serveert u ook de krieltjes bij.