Welkom!
Klantenservice
Meer dan 100.000+ klanten gingen je voor
Gratis verzending boven de € 99,-
Eenvoudig retour 14 dagen bedenktijd

Aspergesoep

Ingrediënten:

  • 2 kleine blikjes asperges of 500 gram witte asperges
  • 1 flesje Maggi basis voor aspergesoep
  • 2 deciliter koksroom
  • vers geraspte Nootmuskaat
  • versgemalen peper
  • 1.5 deciliter water

Bereidingswijze:
Schil de asperges net boven het kopje van boven naar beneden met een aspergeschiller, verwijder de onderkant van de asperge tot 2 centimeter, want het taaie gedeelte is niet lekker. Vervolgens kunt u de asperges in kleine stukjes van 1 centimeter snijden.
Als u minder tijd heeft kunt ervoor kiezen om asperges uit blik te gebruiken dan hoeft u de asperges niet te schillen en hoeft u alleen het vocht uit het blikje te gieten.
Pak een pan en giet daar de inhoud van het flesje Maggi Basic voor Aspergesoep in, vervolgens kunt u er al roerend de 1.5 deciliter water aan toevoegen. Zodra dit een glad mengsel is, kunt u de asperges toevoegen. Breng de soep aan de kook en laat het nog 10 tot 15 minuten door koken. Zet het vuur laag en voeg al roerend de koksroom toe. Breng de soep op smaak door er wat versgemalen peper, versgemalen nootmuskaat en door er wat zout aan toe te voegen.

Variatietip: Voeg op het laatste moment wat fijngesneden ham toe.