Cookinglife Outlet = Achetez avec des économies >
Livraison fiable à partir de notre propre stock par PostNL
Plus de 1 000 000+ de clients satisfaits vous ont précédé
Votre magasin de cuisine numéro 1 depuis plus de 10 ans
Hoofdgerechten Recepten Vegetarisch

Als je van lekker eten houdt dan moet je Shakshuka (ook wel Shakshouka) echt een keer proberen! Dit is ook een ideaal gerecht als je een keer geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan. Als het eenmaal op staat, heb je er namelijk weinig omkijken meer naar! Daarbij is dit recept voor Shakshuka zo simpel of ingewikkeld te maken als je zelf wilt. En wanneer je een ruime hoeveelheid maakt, is het ook makkelijk weer op te warmen voor een kliekjesdag. Al is de vraag of er nog wat overblijft…

Recette

Shakshuka met aubergine en feta

Shakshuka met aubergine en feta is een smaakvol eenpansgerecht waarin gepocheerde eieren sudderen in een pittige tomatensaus met paprika, aubergine, en kruiden. De saus wordt op smaak gebracht met ras el hanout, terwijl verkruimelde feta en verse koriander het gerecht afmaken. Deze Marokkaanse klassieker is makkelijk te bereiden en perfect om te serveren in een tajine voor een authentieke touch.

Couloir Hoofdgerecht
Cuisine Marokkaans
Portions 4 personen

Temps de préparation

Temps de préparation 15 min
Total 30 minuten

Fournitures

  • Hapjespan met deksel of tajine

Ingrédients

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 aubergine
  • 3 theelepels ras el hanout
  • 3 blikjes tomatenblokjes
  • 4 eieren
  • 1 bosje koriander
  • 100 gram feta

Hoe maak je shakshuka met aubergine en feta?

    1. Snijd de uien in halve ringen en fruit dit samen met de knoflook in een beetje olie in een grote hapjespan of tajine aan
    2. Snijd de paprika en aubergine in stukjes en bak ze kort mee
    3. Voeg de ras el hanout toe met eventueel een extra snufje cayennepeper
    4. Voeg de tomatenblokjes toe en roer kort door. (Optioneel zou je nog ongeveer 200 gram vegetarische balletjes kunnen toevoegen)
    5. Maak vier kuiltjes in de saus en split de eieren hierin 
    6. Verkruimel de feta en verdeel dit over het gerecht
    7. Doe dan de deksel erop en laat de eieren stollen in ongeveer een kwartier
    8. Hak de koriander fijn en strooi dit voor het serveren over de shakshuka. Eet smakkelijk namens kookwinkel Cookinglife!