Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Eten & Drinken Kerstrecepten Recepten

Zoete appels en rozijnen in krokant bladerdeeg: een heerlijke, winterse combinatie! Met dit recept geniet je van de lekkerste, zelfgemaakte appelbollen. In zeven stappen zet je een feestje op tafel!

Recept

Appelbollen

Zoete appels en rozijnen in krokant bladerdeeg: een heerlijke, winterse combinatie! Met dit recept geniet je van de lekkerste, zelfgemaakte appelbollen. In zeven stappen zet je een feestje op tafel!

Gang Dessert
Keuken Nederlands
Porties 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Apple peeler
  • Snijplank
  • Taart plateau
  • Deegroller
  • Kwastje

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 tl. kaneel
  • 3 el. suiker
  • slagroom

Appelbollen

    1. Schil, snij en haal het klokhuis uit de appels met de Apple Peeler.
    2. Meng de rozijnen, kaneel en suiker.
    3. Ontdooi de bladerdeeg en rol deze, per plakje iets uit.
    4. Zet de appel in het midden van het bladerdeeg plakje en vul deze met het rozijn/kaneel/suiker mengsel.
    5. Vouw het bladerdeeg om de appel, breng de punten naar het midden en zorg dat de appel niet meer zichtbaar is.
    6. Klop het ei en lak de appelbol vanboven af. Strooi hier nog wat suiker overheen.
    7. Plaats de appelbollen in de voorverwarmde op 220 graden en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.