Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
4.8 Trusted Shops 21.947 reviews
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Zijdezachte, sappige pulled pork met een licht rokerige bark en frisse appeltwist. Perfect op zachte broodjes met koolsla of als taco-vulling. Werkt op smoker/BBQ of in de oven (met slowcooker-optie).

Recept

Pulled Pork met koolsla & appelfinishing

Zijdezachte, sappige pulled pork met een licht rokerige bark en frisse appeltwist. Perfect op zachte broodjes met koolsla of als taco-vulling. Werkt op smoker/BBQ of in de oven (met slowcooker-optie).

Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ / Amerikaans
Porties 8–10 broodjes (2–2,5 kg procureur)

Bereidingstijd

Bereidingstijd
Koeltijd 30–60 min
Totaal 8–10 uur

Benodigdheden

  • BBQ/smoker óf oven (rooster + braadschaal)
  • Kernthermometer (aanrader)
  • Aluminiumfolie of butcher paper
  • Spuitflesje (spritz)
  • Keukentang, kwastje, 2 vorken of “bear claws”
  • (Optioneel) slowcooker

Ingrediënten

  • 2–2,5 kg varkensschouder/procureur (met of zonder bot)
  • 2 el gele mosterd of neutrale olie (binder)
  • -
  • Dry rub
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el gerookte paprika
  • 2 tl fijn zout
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl mosterdpoeder
  • ½ tl cayenne (naar smaak)
  • -
  • Spritz (tegen uitdrogen en voor bark)
  • 100 ml appelsap
  • 100 ml appelciderazijn
  • 50 ml water
  • -
  • Finishing saus (om door het vlees te scheppen)
  • 200 ml barbecuesaus
  • 50 ml appelciderazijn
  • 1 el honing
  • 1 tl Worcestersaus

Pulled Pork met koolsla & appelfinishing

    Bereiden / Instructies

    1. Dep de procureur droog. Smeer rondom dun in met mosterd/olie. Meng alle rub-ingrediënten en bedek het vlees royaal (druk licht aan). Laat 20–30 min staan terwijl je de BBQ/oven op temperatuur brengt.
    2. BBQ/smoker: 110–120 °C indirect, met appel- of hickory-rookhout. Oven: 120–130 °C hetelucht, vlees op rooster boven een braadschaal.
    3. Leg de procureur met de vetkap omhoog. Spritz na 2 uur elk 45–60 min lichtjes.
    4. Bij 70–75 °C kerntemperatuur (na ~4–5 uur) zal de “stall” optreden. Wikkel strak in butcher paper of folie met een scheutje spritz.
    5. Ga door tot 92–95 °C kern én een prikthermometer bijna zonder weerstand in- en uitglijdt (“probe tender”).
    6. Haal van het vuur en laat 30–60 min rusten (liefst gewikkeld in een handdoek in een koelbox).
    7. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng de finishing saus erdoor tot alles licht glanst en sappig is. Breng op smaak met extra zout/azijn/saus.
    8. Schep op broodjes met koolsla en augurk. Serveer extra saus apart.

    Oven-variant (korter & makkelijk)

    • 130 °C hetelucht, tot 92–95 °C kern (6–8 uur).
    • Voor bark: eindig 10–15 min op een hete grill/BBQ of onder de grillstand.

    Slowcooker-variant (nachtwerk)

    • LOW (of 5–6 uur HIGH) tot boterzacht.
    • Trek uit elkaar, meng finishing saus erdoor en geef eventueel 10 min hitte op een hete plaat/BBQ voor bark-randjes.

    Tips

    • injecteer 200 ml appelsap + 1 tl zout door het vlees vóór het rubben.
    • Te nat: kort terug op hete plaat/BBQ. Te droog: meng een beetje appelsap of gesmolten vet erdoor.
    • afkoelen, porties invriezen. Opwarmen met een scheut appelsap/saus tot net borrelend.
    • vervang gerookte paprika door chipotle voor meer rook en pit.