Recept
Pulled Pork met koolsla & appelfinishing
Zijdezachte, sappige pulled pork met een licht rokerige bark en frisse appeltwist. Perfect op zachte broodjes met koolsla of als taco-vulling. Werkt op smoker/BBQ of in de oven (met slowcooker-optie).
| Gang | Hoofdgerecht |
|---|---|
| Keuken | BBQ / Amerikaans |
| Porties | 8–10 broodjes (2–2,5 kg procureur) |
Bereidingstijd
| Bereidingstijd | |
|---|---|
| Koeltijd | 30–60 min |
| Totaal | 8–10 uur |
Benodigdheden
- BBQ/smoker óf oven (rooster + braadschaal)
- Kernthermometer (aanrader)
- Aluminiumfolie of butcher paper
- Spuitflesje (spritz)
- Keukentang, kwastje, 2 vorken of “bear claws”
- (Optioneel) slowcooker
Ingrediënten
- 2–2,5 kg varkensschouder/procureur (met of zonder bot)
- 2 el gele mosterd of neutrale olie (binder)
- -
- Dry rub
- 3 el bruine basterdsuiker
- 2 el paprikapoeder
- 1 el gerookte paprika
- 2 tl fijn zout
- 2 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl mosterdpoeder
- ½ tl cayenne (naar smaak)
- -
- Spritz (tegen uitdrogen en voor bark)
- 100 ml appelsap
- 100 ml appelciderazijn
- 50 ml water
- -
- Finishing saus (om door het vlees te scheppen)
- 200 ml barbecuesaus
- 50 ml appelciderazijn
- 1 el honing
- 1 tl Worcestersaus
Pulled Pork met koolsla & appelfinishing
Gerelateerde recepten
Gerelateerde producten
GrillX BBQ Vleesklauwen - Pulled Pork Klauwen
Tijdelijk uitverkocht
€12,95
Cosy & Trendy Vleesthermometer RVS
Op voorraad
GrillX BBQ Vleesthermometer - BBQ Thermometer
Tijdelijk uitverkocht
€15,95
Kitchen Tools Vleesthermometer - 12 cm
Op voorraad
-66%
Outlet
Westinghouse Slowcooker - uitneembare keramische pan - RVS - 6 liter - WKSC65
Tijdelijk uitverkocht
€89,95