Recepten
Nagerecht
Italiaans
Suikervrij
Recept
Suikervrij dessert met ricotta en koffie
Suikervrij dessert met ricotta en koffie is een luchtig Italiaans nagerecht, perfect voor koffieliefhebbers. Het dessert bestaat uit lagen van opgeklopte ricotta met espresso, kaneel en vanille, gecombineerd met een koffiegelei gemaakt van lungo en agar agar. Na 20 minuten opstijven in de koelkast wordt het geheel afgemaakt met cacaopoeder of geschaafde chocolade voor een verfijnde, suikervrije afsluiting van de maaltijd
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2 desserts |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 30 minuten |
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 1 lungo coffee (120ml)
- 2 theelepels stevia of gebruik honing
- 250 gram ricotta
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- half zakje agar agar 3-4 gram
- 1 zakje instant espresso