Bekijk hier + 150 Black Friday Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Sauzen

Basilicum olie, dat klinkt als olie met basilicum. Juist! En meer dan dat is het ook niet. Het is dus niet zo'n ingewikkeld recept, maar omdat het zo’n ontzettend lekkere smaakmaker is, kan het niet ontbreken van de Cookinglife blog!

Recept

Basilicum olie

Basilicumolie is een eenvoudige en smaakvolle olie die je snel zelf kunt maken. Verse basilicumblaadjes worden gemengd met olijfolie in een blender of keukenmachine tot een mooi groen geheel. Optioneel kun je een teentje knoflook toevoegen voor extra smaak. Giet de olie in een schoon flesje en gebruik het als dressing of smaakmaker voor verschillende gerechten.

Gang Olie/dressing
Keuken Nederlands
Porties 1 flesje

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 minuten

Benodigdheden

  • Blender
  • Staafmixer of keukenmachine
  • Beugelflesje of ander olie flesje

Ingrediënten

  • Half plantje verse basilicum
  • 250 ml goede olijfolie

Hoe maak je de basilicumolie?

    1. Knip de takjes 1 cm boven de grond af (zo is de kans het grootst dat ze weer aangroeien) en was de basilicum goed af.
    2. Dep droog met een theedoek en doe samen met de olie in de keukenmachine. Laat deze draaien tot je een mooi groen geheel hebt.
    3. Als je het lekker vindt kan je wat verse knoflook toevoegen, maar dat is zeker niet per se nodig!

1