Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Tussendoor Suikervrij Vegan

Sinds een maand of twee ben ik fanatiek aan het sporten. Sporten vind ik sowieso heerlijk, maar nu ik met een trainer bezig ben, ben ik veel gerichter aan het werk. Twee keer per week train ik samen met de trainer, één keer in de sportschool en één keer in het park voor de deur. Daarnaast heb ik een workout met zo’n 10 oefeningen die ik zelf twee keer per week thuis kan doen. Lekker bezig dus! Met de vakantie naar Bali en de zomer in zicht super fijn en het betekent dat ik ook opnieuw moest kijken naar wat ik binnenkreeg. Zoals je misschien weet, hebben je spieren na het sporten veel meer eiwitten nodig om te herstellen en te groeien. Daarom is deze glutenvrije chocolade pindakaas snack helemaal geschikt voor sporters. Chocolade-pindakaas wafels, met extra eiwitten en gewoon héél lekker.

Recept

Chocolade pindakaas snack

Zoals je misschien weet, hebben je spieren na het sporten veel meer eiwitten nodig om te herstellen en te groeien. Daarom is deze glutenvrije chocolade pindakaas snack helemaal geschikt voor sporters. Chocolade-pindakaas wafels, met extra eiwitten en gewoon héél lekker.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 6 rijstwafels

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 6 rijstwafels
  • 200 gram suikervrije pure chocolade
  • 165 gram ontpitte dadels
  • 90 gram pindakaas
  • 75 ml water
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

Chocolade pindakaas snack

    1. Smelt de chocolade en doop de rijstwafels aan één kant in de chocolade. Herhaal dit (aan de andere kant dus) met alle rijstwafels. Leg ze daarna op een bord of plaat met bakpapier en zet ze ongeveer 10 minuten in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
    2. Doe de ontpitte dadels, pindakaas, water, vanille extract en zout in de keukenmachine (foodprocessor) en maal in een paar minuten tot een pasta.
    3. Haal de rijstwafels uit de koelkast. Besmeer ze met een flinke laag pindakaas-dadel pasta en doop ze daarna weer in de rest van de gesmolten chocolade. Smeer ook de randjes van de rijstwafels goed in.
    4. Laat de chocolade rijstwafels in de koelkast hard worden en bewaar in een luchtdicht bakje. Je kunt ze gerust 4-5 dagen bewaren. Lekker voor na het sporten!

Als je kant-en-klare pindakaas gebruikt voor dit recept, let er dan op dat deze geen toegevoegde suikers bevat, zoals dextrose of maltodextrine. De gewone pindakaas is prima, maar een biologische notenpasta is een nog beter alternatief. Je kunt pindakaas ook makkelijk zelf maken, door simpelweg pinda’s en een snuf zeezout een minuut of 5 – 10 te laten draaien in de keukenmachine. Simpel en in een potje in de koelkast prima te bewaren.

1