Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Taarten

Dit recept heb ik van Mannin. Ik heb het ietsje aangepast, zodat de taart binnen mijn eetpatroon past. De boter heb ik namelijk vervangen door kokosolie en de vanillesuiker door vanille extract. De slagroom voor erbij heb ik weggelaten. Dus ging ik aan de slag. Het recept bestaat uit vrij weinig ingrediënten, zes om precies te zijn, en dat vind ik zelf altijd veel prettiger dan een ellenlange lijst met benodigdheden. Ik raak daardoor altijd een beetje gedemotiveerd, maar misschien is dat persoonlijk.

Recept

Chocoladetaart

Een eenvoudig recept met maar liefst zes ingrediënten. En dan is deze taart ook nog eens glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Yum!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 10

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 80 gram pure chocolade (Vivani 92% cacao – suikervrij)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel water
  • 100 gram kokosolie
  • 2 eieren, gesplitst
  • 175 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel vanille extract
  • wat kokosmelk om de gesmolten chocolade wat zoeter te maken (+/- 100 ml)

Chocoladetaart

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Vet een ondiepe taartvorm van 20 cm in met wat kokosolie
    3. Vul een pannetje met een laag water en zet die op laag vuur. Doe een hittebestendige kom in dit pannetje en zorg dat de bodem net niet het water raakt. Doe hier de chocolade in (in stukjes) samen met de kokosmelk en theelepel water. Roer steeds door.
    4. Doe de kokosolie bij de chocolade en laat dit volledig smelten. Doe er dan ook het amandelmeel de cacaopoeder, de eidooiers en vanille extract bij.
    5. Klop in een aparte kom de eiwitten op tot het in pieken blijft staan en schep het dan voorzichtig door het chocolade mengsel. Doe dit mengsel dan in de taart vorm en zet ca. 15 minuten in de oven (let op, iedere oven is anders qua temperatuur en tijd).
    6. Garneer nog met wat geroosterd amandelschaafsel en eventueel wat slagroom (als je melk mag of kunt eten).

Dus, allereerst op zo laag mogelijk vuur de chocolade smelten, au-bain-marie (in een kommetje boven heel zacht kokend water). Eigenlijk gaan daar de rest van de ingrediënten, dus het amandelmeel, de kokosolie, de eidooiers (houd de eiwitten even apart) en vanille extract in en dat was het al zo’n beetje. Ik vond de chocolade taart uiteindelijk iets te puur van smaak, best bitter zelfs. Dit ligt dus niet aan het recept van Mannin, dat dit even helder is, maar aan het feit dat ik 92% cacao chocolade gebruikte. De volgende keer dat ik deze Glutenvrije Chocolade Taart bak, want die komt er zeker en snel ook, zal ik wat kokosmelk bij de chocolade doen.

Nu moet ik trouwens zeggen dat ik het liefst werk met Vivani 92% cacao. Hierin wordt namelijk kokosbloesemsuiker gebruikt, een ongeraffineerde suiker die nog vrijwel alle voedingswaarde bevat. Mannin gebruikt in haar recept 75% cacao, dus dat is net iets minder puur.  Zo zwakt de puurheid van de chocolade iets af. Tot slot garneerde ik de chocolade taart nog met wat geroosterd amandelschaafsel, dat is er ook erg lekker bij. Al met al vind ik het een fantastisch recept!