Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Soepen Gezond

Als makkelijke maaltijd gaat er niets boven een goed gevulde groentensoep. Voedzaam, snel en bovenal heel erg lekker. Dit recept maak je in een handomdraai en ook als je niet of weinig kookt is deze groentesoep zo gemaakt. Dus als je op zoek bent naar een simpele avondmaaltijd, die ook nog eens hartstikke goed voor je is, dan is deze groentensoep een hele goede keuze!

Recept

Groentesoep met gehaktballen

Voedzaam, snel en bovenal heel erg lekker. Dit recept maak je in een handomdraai en ook als je niet of weinig kookt is deze groentesoep zo gemaakt.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 3-4

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 1,5 liter water
  • 450 gram soepgroenten
  • 3 gistvrije/glutenvrije bouillonblokjes
  • 300 gram (biologisch) rundergehakt
  • 1 ui
  • 175 gram glutenvrije vermicelli
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 1 grote theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • snuf zout en peper

Groentesoep met gehaktballen

    1. Meng het gehakt met de dille, tijm, oregano, zout en peper. Kneed goed door en draai er dan kleine balletjes van ter grootte van een bonk. Leg even apart op een bordje.
    2. Snijd de ui doormidden en dan in halve ringen.
    3. Breng het water aan de kook en laat hierin de bouillonblokjes oplossen. Voeg dan de soepgroenten, ui, gehaktballen en vermicelli toe. Laat ongeveer 15 minuten op zacht vuur borrelen.
    4. Zet het vuur uit en schep in kommen. Eet smakelijk!