Recept
Klassieke Spaanse Sangria
Zonnige sangria met rood fruit, citrus en een vleugje likeur. Gemaakt om te delen: één karaf van 1,6 liter serveert comfortabel 6 royale glazen (700 ml) gevuld met veel ijs en fruit.
| Gang | Drank |
|---|---|
| Keuken | Spaans |
| Porties | 6 glazen (vul de 700 ml glazen voor ±½–⅔ met sangria + ijs) |
Bereidingstijd
| Bereidingstijd | |
|---|---|
| Totaal | 10 |
Benodigdheden
- Karaf 1,6 liter
- 6 grote Gin Tonic-glazen (700 ml)
- Citruspers, snijplank, mes
- Barlepel/roerspaan
- (IJs)schep + veel ijsblokjes
Ingrediënten
- 750 ml droge rode wijn (bijv. Tempranillo/Garnacha)
- 300 ml vers sinaasappelsap
- 120 ml brandewijn of cognac
- 60 ml triple sec (of Cointreau)
- 150 ml bruiswater of citroenlimonade (toevoegen vlak vóór serveren)
- 1 sinaasappel, in halve schijfjes
- 1 citroen, in dunne schijfjes
- 1 appel, in blokjes
- 1 handje rood fruit (aardbei/framboos; optioneel)
- 1–2 el suiker of honing, naar smaak
- 1 kaneelstokje (optioneel)
- IJsblokjes (ruim)