Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Hoofdgerechten Stoofschotel Gezond Marokkaans

Deze Marokkaanse stoofpot is goed gevuld met kip, pompoen, tomaat en heel veel heerlijke kruiden. Het is een super makkelijk te bereiden recept. Je kunt het in een grote braadpan maken, of in een tajine! 

Recept

Marokkaanse stoofpot met kip en pompoen

Smaak sensatie!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 4 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 1 uur 10 min
Totaal 1 uur 10 min

Benodigdheden

  • Hakmolen
  • Grote braadpan of tajine

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 cm gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 flespompoen
  • 3 el. olijfolie
  • 340 g kipfilet
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 el. gemalen komijnzaad
  • 1 el. gemalen korianderzaad
  • 1 el. kaneel
  • 750 ml kippen bouillon
  • 1 el. agavestroop
  • 1 el. rodewijnazijn
  • Zout & peper
  • Blaadjes munt
  • 150 g quinoa

Marokkaanse stoofpot met kip en pompoen

    1. Snijd 1 ui in halve ringen. Hak de andere ui, tomaat en geschilde gember grof en doe deze samen met de knoflook in een hakmolen en maak hier een pasta van.
    2. Schil de flespompoen en snijd deze in grove stukken.
    3. Neem een grote braadpan en verwarm hier de olijfolie in. Kruid de kip met zout en peper en bak deze aan in de olie totdat ze dichtgeschroeid zijn en een bruin velletje hebben. Schep de kip uit de pan en bewaar op een bord.
    4. Fruit daarna de halve ringen ui zachtjes in de olie totdat deze glazig zien en voeg daarna de specerijen toe. Bak deze 1 minuut mee. Voeg daarna de zelfgemaakte pasta toe en bak deze 2 minuten mee.
    5. Schep de kip terug in de pan samen met de stukken pompoen. Schenk er bouillon bij totdat de kip en pompoen net onder staan. Roer de agavestroop en rodewijnazijn erdoor.
    6. Breng het aan de kook en laat daarna zachtjes circa 45 minuten sudderen.

1