Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Glutenvrij Hoofdgerechten Suikervrij Gezond Pasen paasdiner

Ontdek een heerlijke en gezonde maaltijd met dit pompoen en auberginepuree recept. Dit vegetarische gerecht combineert de zoetheid van pompoen met de romige textuur van auberginepuree. Geschikt voor een glutenvrije voeding, het is snel voor te bereiden en ideaal voor een voedzame maaltijd.

Recept

Pompoen met auberginepuree

Binnen 10 minuten bereid, daarna alleen nog maar in de oven! Heerlijk om een te proberen of om je vrienden/familie mee te verassen!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Marrokaans
Porties 2

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Oventijd 50 min
Totaal 1 uur

Ingrediënten

  • 1 pakje linzen met wortel
  • 1 kleine fles pompoen
  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (of schapenyoghurt)
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • paar blaadjes verse koriander

Pompoen met auberginepuree

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    2. Snijd de fles pompoen in kleine blokjes; de schil hoeft er niet af. Doe hetzelfde met de aubergine.
    3. Leg de stukjes pompoen en aubergine (wel gescheiden) op een met bakpapier beklede bakplaat en doe er lekker wat olijfolie, zout en peper overheen. Heb je tijm in huis? Mag er ook bij! Laat 50-60 minuten in de oven staan.
    4. Doe de stukjes aubergine in een foodprocessor met een eetlepel olijfolie, het sap van 1 citroen, het komijnzaad en flink wat zout en peper. Maal fijn. Proef even en breng eventueel op smaak met wat komijnzaad.
    5. Verwarm de linzen met wortel volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan.
    6. Doe de linzen met wortel op een bord, schep hier de pompoen doorheen. Hierop gaat een flinke schep gegrilde aubergine puree en een eetlepel Griekse yoghurt. Maak af met wat koriander (als je dat lekker vindt).

Wat ik zelf ook prettig vind is om in het weekend alvast de groenten te grillen, zodat ik dan op maandag of dinsdag uit mijn werk snel het eten op tafel kan zetten. Ideaal. Naast vegetarisch is dit gerecht ook glutenvrij. Ik gebruik een maaltijd met voorgekookte linzen en wortelen. Als ik dan de groenten al gegrild heb, hoef ik alleen nog de maaltijd te verwarmen en dat is zo gebeurd.

De voorgekookte maaltijd die ik heb gebruikt bevat linzen, wortelen, zonnebloemolie en zout. Omdat de linzen en wortelen al voorgekookt zijn, hoef je de maaltijd alleen nog op te warmen in een pannetje of in wat kokend water. Met de twist van de pompoen en de gegrilde auberginepuree en yoghurt heb je een ontzettend smaakvolle en gezonde maaltijd. Enjoy!