Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Vis Gezond

Mijn hart klopt voor sushi. Je mag mij er ‘s nachts voor wakker maken en de rest van mijn leven alleen nog maar sushi eten zou ik prima vinden. Vrijwel altijd wordt er aan sushirijst in restaurants suiker toegevoegd, maar eens in de zoveel tijd ga ik toch sushi eten buiten de deur. Dat ik daar vervolgens uitslag van krijg, neem ik dan die ene keer voor lief. Maar waarom die suiker nu wordt toegevoegd, snap ik niet echt. Ik maak thuis vaak genoeg zelf sushi en voeg dan nooit suiker toe; net zo lekker! Ook aan deze sushi salade is natuurlijk geen suiker toegevoegd.

Recept

Sushi salade

Je bespaart een hoop tijd door niet te rollen en het ziet er ook nog eens spectaculair uit deze sushi salade. Eet smakelijk met deze gezonde avondmaaltijd!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 2

Bereidingstijd

Bereidingstijd 8 min
Totaal 18 min

Ingrediënten

  • 300 gram zalmfilet
  • 200-300 gram sushirijst
  • 3-4 norivellen
  • 1 bakje zeekraal
  • 1 avocado
  • eventueel mayonaise en wasabi naar smaak
  • Glutenvrije tamari sojasaus

Sushi salade

    1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Snijd ondertussen de zalm in kleine blokjes en doe hetzelfde met de avocado. Verdeel de rijst over 2 borden wanneer het gekookt is. Verdeel hierover de stukjes zalm, avocado, zeekraal en knip stukjes norivellen klein met een schaar.
    3. Als je het lekker vindt, maak je met wat (suikervrije) mayonaise en wasabi de wasabimayonaise, die je dan over de salade heen druppelt.
    4. Besprenkel met wat glutenvrije tamari en klaar is je Sushi salade!