Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Nagerecht Bakken Glutenvrij Taarten

Deze zomerse yoghurttaart met appel, aardbei en honing is een perfecte afsluiter van een zonnige dag. Hij valt niet zwaar op de maag en is een heerlijk alternatief als je op zoek bent naar een gezond taart recept. Wat denk je, ga jij deze yoghurttaart uitproberen? Misschien een leuke verrassing voor vaderdag?

Recept

Yoghurttaart met appel aardbei en honing

Een gezond en zomers baksel! Ook in een glutenvrije variant!

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties Ca. 12 stukjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 45 min
Opstijven min. 2 uur 0 min
Totaal 3 uur 15 min

Benodigdheden

  • Keukenmachine of mixer
  • Blender
  • Taartvorm (springvorm)
  • Schilmes of appelschilmachine (ideaal voor ouderen met minder kracht)

Ingrediënten

  • 150 gr havermeel (gebruik glutenvrije havermout als je glutenvrij eet)
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 appel
  • 6-7 aardbeien
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels honing

Hoe maak je yoghurttaart met appel, aardbei en honing?

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Doe in een keukenmachine (of met mixer) de eieren en meng met havermeel, olie, yoghurt, kaneel, bakpoeder en honing.
    3. Vet een springvorm in en stort daarna het beslag erin. Verdeel over de bodem.
    4. Snijd de appel in dunne plakjes en verdeel deze over de bodem. Bak in ca. 45 minuten goudbruin.
    5. Laat de bodem afkoelen. Klop de slagroom op en schep door de yoghurt. Prak de aardbeien fijn (of doe ze in de blender) en meng door de yoghurt. Doe de agar agar samen met 5 eetlepels water in een pannetje, breng aan de kook en verwijder van het vuur. Voeg aan de yoghurt toe.
    6. Giet het yoghurtmengsel op de taartbodem. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
    7. Schil de tweede appel en snijd in dunne plakjes. Meng ze met wat kaneel en bak daarna kort aan in een pan. Verdeel over de taart en garneer met wat honing. Enjoy!

Afgelopen winter zag ik op een ander website dit taartje voorbij komen en ik sloeg ‘m op om er later zelf mee aan de slag te gaan. Het leek mij erg lekker om aan de yoghurtlaag nog wat gepureerde aardbeien toe te voegen, zodat de taart iets zoeter en meer zomers wordt. Er gaat niks boven Hollandse aardbeien, toch? Binnenkort is het vaderdag. Super leuk als je deze heerlijke taart maakt voor je vriend, man of vader toch? Zal ‘ie blij mee zijn!

De bodem is gemaakt met havermeel. Je kunt ook amandelmeel gebruiken als je dat in huis hebt. Wist je trouwens dat je havermeel heel eenvoudig zelf kunt maken? Gebruik een blender of foodprocessor en doe hierin havermout en blend in een paar minuten tot fijn meel. Ik blend vaak een pak van 500 gram havermout in twee keer tot meel. Zo heb ik weer even een voorraadje en het is hartstikke goedkoop!