Welkom!
Klantenservice
Meer dan 100.000+ klanten gingen je voor
Gratis verzending boven de € 99,-
Eenvoudig retour 14 dagen bedenktijd

Zelf Poffertjes Maken

Poffertjespan

Poffertjes maken (en natuurlijk opeten) was vroeger als kind een geweldig feest, alleen al door die aparte poffertjespan die werd gebruikt. Best veel volwassenen eten echter ook nog best vaak poffertjes, daarom hier wat informatie en tips.

Poffertjespan

Poffertjes maken gebeurt met behulp van een speciaal daarvoor bestemde poffertjespan, een pan met halfronde ‘gaten’ erin. Poffertjespannen zijn verkrijgbaar voor alle soorten verwarmingsbronnen zoals gas, keramisch en inductie. Het is echter ook heel goed mogelijk heerlijke poffertjes te maken met behulp van een elektrische poffertjespan, waarvan u alleen maar de stekker in het stopcontact hoeft te steken. Dit is ook leuk wanneer u bijvoorbeeld met een kinderfeestje poffertjes aan tafel wilt bakken.

Ingrediënten voor poffertjes

Naast de keukenmaterialen heeft u voor poffertjes natuurlijk ook de juiste ingrediënten nodig. U kunt natuurlijk een pak met kant-en-klare poffertjesmix kopen maar het is ook zeer gemakkelijk dit zelf te maken. Bovendien kunt u dan naar eigen wens de hoeveelheid van ingrediënten iets aanpassen, of andere ingrediënten gebruiken. Voor een mooi poffertjesbeslag voor 4 personen heeft u het volgende nodig: 25 gram boter, 125 gram boekweitmeel, 125 gram tarwebloem, 1 theelepel suiker, een snufje zout, 5 gram gedroogde gist, 1 ei en 400 milliliter melk. Voor heerlijke poffertjes die geschikt zijn voor mensen met een glutenallergie: vervang de tarwebloem door een glutenvrij meel en gebruik sojamelk in plaats van koemelk. Houd er trouwens rekening mee dat na het maken van het beslag dit nog een uur moet rijzen!

Aan de slag met het beslag

Nu het beslag gerezen is kunt u aan de slag met het bakken van de poffertjes. Vet de poffertjespan in met olie of boter (of reuzel voor een ouderwets lekkere smaak) en zorg dat de pan goed op temperatuur is. U kunt het beslag in de poffertjespan gieten, maar nog gemakkelijk is om een spuitfles te gebruiken. Vul de kuiltjes in de pan voor driekwart met beslag en draai de poffertjes om met een poffertjesprikker of satéprikker als de bovenkant van het beslag nog een beetje nat is. Op deze manier zal ook de onderkant van het poffertje na het omdraaien nog mooi rijzen.

Als de beide zijden van de poffertjes mooi goudbruin zijn, verdeelt u deze over het bord en voegt nog een klein klontje boter en royaal poedersuiker toe. Smullen maar!

(Krijgt u niet alle gebakken poffertjes op, vries deze dan in en warm ze laten op in een grillpan)
 

Cookinglife | Reviews: 4.10/5 - 204 reviews