Welkom!
Klantenservice
Meer dan 100.000+ klanten gingen je voor
Gratis verzending boven de € 99,-
Eenvoudig retour 14 dagen bedenktijd

Poffertjestaart

Ingrediënten

  • 60 gram bakboter op kamertemperatuur
  • 125 gram fijne suiker
  • 185 gram zelfrijzende bakmeel
  • 2 deciliter melk
  • poedersuiker
  • boter om mee in te vetten
  • 2 grote eieren
  • snufje zout
  • 750 mililiter Chocoladeroomijs
  • 75 gram pure chocolade
  • 290 gram ambachtelijke poffertjes
  • 125 mililiter slagroom in een beker
  • 750 mililiter Vanilleroomijs
  • 2 eetleppels chocoladesuikerparels

 

Bak eerst ongeveer 300 gram poffertjes. Voeg de boter en het suiker samen en meng het tot een egaal beslag. Vervolgens voegt u al roerend de eieren toe. Meng de bloem samen met wat zout door het beslag heen. Doe dit voorzichtig zodat er geen klonten ontstaan. Smeer wat boter door alle holletjes van de poffertjespan. Vul de holletjes van de poffertjes pan voorzichtig met het beslag. Als de bovenkant van de poffertjes niet meer vloeibaar is, kunt u de poffertjes met een klein vorkje omdraaie.

 Laat het ijs ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur staan. Bedek intussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep ijsbolletjes uit de ijsbak en verdeel dat regelmatig samen met de poffertjes. Zet vervolgens de springvorm met het ijs en de poffertjes in de diepvries zodat het hard wordt. 

Smelt de chocola au bain marie. Hiervoor heeft u een pan met kokend water nodig en een pan waar u de blokjes chocola in heeft. Door de pan met blokjes chocola en de geklopte slagroom bovenop de pan met heet water te zetten kunt u de chocola al roerend smelten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bovenste pan het kokende water niet raakt.

Neem de springvorm uit de diepvries en verwijder de ring van de vorm. Zet de ijstaart met behulp van het bakpapier op een bord en haal het bakpapier eronder weg. Vervolgens strooit u de gesmolten chocolade over de taart heen. Versier de taart vervolgens met slagroom en suikerparels.