Welkom!
Klantenservice
Meer dan 100.000+ klanten gingen je voor
Gratis verzending boven de € 99,-
Eenvoudig retour 14 dagen bedenktijd

Quinoa hazelnoottaart met rood fruit recept

Quinoa hazelnoottaart met rood fruit

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem de SIF Springvorm Plaisir Gourmand en vet deze in. 
2. Was de quinoa 3x met vers water en schut op een bakplaat met bakpapier aan 1 kant.
3. Leg de hazelnoten aan de andere kant op de bakplaat en zet de bakplaat in de het midden van de oven. Rooster 15 minuten.
4. Haal na 15 minuten de hazelnoten van de bakplaat. Schep de quinoa om en zet voor 5 minuten in de oven.
5. Vermaal ondertussen in een keukenmachine of blender de hazelnoten fijn.
6. Doe de quinoa in een pan met de 400 ml water en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur doorkoken, totdat al het vocht is opgenomen en de quinoa opengesprongen is en zacht.
7. Zet de oven terug naar 180 graden en smelt de boter.
8. Splits de eieren. Klop met de mixer de eiwitten in een kom stijf, samen met de helft van de suiker en de bakpoeder, tot het dik en schuimig is.
9. Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker bleek en romig.
10. Spatel de quinoa, gemalen hazelnoten, kaneel en gezeefde maïzena door de eidooiermassa, gevolgd door het eiwitschuim en de gesmolten boter.
11. Giet het beslag in de springvorm en bak het in de het midden van de oven in 45 minuten bruin en gaar. Tegen het einde van de baktijd steekt u een prikker in de vorm, wanneer deze er schoon uitkomt, is de taart klaar.
12. Haal de vorm uit de oven en laat de taart in de vorm afkoelen.
 

Topping

Klop de slagroom met de melk tot er zachte pieken ontstaan, roer de jam erdoor.
Was het fruit en droog ze tussen twee keukenpapiertjes.
 
Neem een bord of een taart plateau waar je de taart op wil serveren en zet deze op de kop op de springvorm. Draai hem nu langzaam om. Je ziet de mooie golvende beweging van de taart. Nu kunnen we de taart opmaken. Strijk de topping over de taart, dit hoeft niet netjes. Garneer met al het verse zomerfruit en klaar is uw zomerse gezonde taart.
 

Ingrediënten:

150 g ongekookte quinoa
150 g hazelnoten
400 ml water
25 g kokosolie (of boter)
4 middelgrote eieren
1 thl bakpoeder
175 g lichte basterdsuiker (of gezonde variant kokosbloesemsuiker, half om half kan ook)
1 thl kaneel
2 etl maïzena

Topping

200 ml slagroom
1 etl melk
150 g rode jam, bijvoorbeeld aardbei
150 g rijp zomerfruit