Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar uw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Kerstrecept Pasen Paasbrunch

Dit jaar kan er niets misgaan met Oud & Nieuw. Net als oliebollen is dit een perfecte snack voor het einde van het jaar! Ze zijn knapperig, smeuïg, niet te zoet en onwijs lekker. Klinkt toch als een perfecte appelflap?

Recept

Appelflappen

Appel, kaneel en bladerdeeg, wat kan er mis gaan? Ontdek hoe je heerlijke appelflappen kunt maken met een eenvoudig recept van Cookinglife. Perfect voor bij de koffie of als smakelijke traktatie, deze appelflappen zullen zeker in de smaak vallen.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 6 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 20 min
Totaal 40 min

Benodigdheden

  • Appelschilmachine
  • Grote kom
  • Maatschepjes
  • Citroenpers
  • Vork
  • Garde

Ingrediënten

  • Bladerdeeg
  • 1 grote jonagold appel
  • Halve citroen
  • 1 tl. kaneel
  • 50 g rozijnen
  • 1 el. hazelnoten
  • 1 ei

Appelflappen

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden, haal het bladerdeeg 20-30 minuten van tevoren uit de diepvries.
    2. Schil de appel met een appelschilmachine, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de hazelnoten.
    3. Doe dit in een kom en doe er een theelepel kaneel bij, sap van een halve citroen en de rozijnen. Meng goed door elkaar.
    4. Leg een kleine eetlepel van het appelmengsel in het midden van het bladerdeeg. Vouw dan de rechterbovenhoek schuin naar de linkeronderhoek.
    5. Druk de randen van het bladerdeeg goed aan en druk eventueel met een vorkje wat streepjes in de rand.
    6. Kluts het ei en bestrijk de appelflap met een beetje eimengsel. Herhaal dit.
    7. Bak de appelflappen in zo’n 15-20 minuten mooi goudbruin.